Fotball

Høgmo lover ny kurs

— Jeg er innovativ og nytenkende, sier Per-Mathias Høgmo etter at han ble bekreftet som ny landslagssjef.

VISER VEI: Per-Mathias Høgmo vil dirigere Norge inn i en ny tid.
  • Roy Ellingsen

Fredag ble Per-Mathias Høgmo bekreftet som ny norsk landslagssjef i fotball for herrer.

— Jeg er utrolig motivert for å gå løs på jobben som landslagssjef. Dette er en jobb jeg har brent for i hele mitt fotballiv. Jeg er en innovativ og nytenkende person, og ønsker å sette mitt preg på hvordan Norge skal spille, sier han i en pressemelding fra Norges Fotballforbund (NFF).

Hans første delmål er at nye tanker skal føre til EM-sluttspill i Frankrike i 2016. — Målsettingen er at Norge kvalifiserer seg for EM-sluttspillet i Frankrike i 2016. Da må vi fornye oss, samtidig som vi viderefører det beste fra dagens landslag, sier Per-Mathias Høgmo, som har signert en fireårskontrakt med NFF med mulighet til å avbryte samarbeidet om Norge ikke kvalifiserer seg til EM-sluttspillet i 2016. Fotballpresident Ygve Hallén er - ikke overraskende - en fornøyd mann.

— Høgmo er rett mann som landslagssjef fordi han er faglig og taktisk sterk, har gode resultater, internasjonal erfaring og er hele tiden på jakt etter ny kunnskap, sier han.

Det er Hallén, visepresident Bjarne Berntsen, generalsekretær Kjetil Siem og toppfotballsjef Nils Johan Semb som har ledet arbeidet med å finne den nye landslagssjefen.

— Vi har hatt en tøff og grundig prosess med en enstemmig innstiling til forbundsstyret. Vi er sikre på at Per-Mathias er en mann som vil utfordre oss, og gjennom det skape resultater, sier Hallén.

Nyheten skal være godt tatt imot blant spillerne:

— Jeg hadde Høgmo som U21-trener. Han lærte meg veldig mye, og var en særs inspirerende trener. Jeg håper vi får et like godt samarbeid, og gleder meg til å jobbe sammen med han igjen, sier landslagskaptein Brede Hangeland.

Høgmo skal formelt presenteres på Ullevaal klokken 15.30.

Les også

  1. Dette er Norges nye landslagstrener

  2. Hallén: - Lar oss ikke påvirke av medietrykket

  3. - Høgmo sier nei til Djurgården i dag

  4. NRK: - Høgmo på vei til Oslo

  5. Høgmo bekreftet

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball