Fotball

Stabæk-leder: - Jeg håper Bradley tar over Sunderland

Stabæk har ikke hørt noe fra Premier League-klubben.

Bob Bradley kan være på vei til Premier League. Foto: DAN P. NEEGAARD

  • Nicholas Bergh
    Journalist

Søndag ble det kjent at den nederlandske manageren Dick Advocaat er ferdig i Sunderland. Nå skriver flere engelske medier at Stabæk-trener Bob Bradley er en kandidat til å ta over.

For eksempel skriver Daily Express at Bradley har gitt beskjed til Sunderland-styret om at han er interessert i jobben.

Stabæks sportssjef Inge André Olsen unner Bob Bradley en Premier League-jobb. Foto: NTB SCANPIX

Sportssjef for Stabæks herrelag, Inge André Olsen, avviser at klubbene allerede er i forhandlinger. — Forventer dere å høre fra Sunderland?

— Vi forventer ingenting. Vi har fokus på de siste fire kampene. Tiden vil vise om Bob er trener i Stabæk eller en annen klubb fremover. Personlig så håper jeg Bob blir manager i Sunderland. Men vi har ikke hørt noe fra dem, skriver Olsen i en tekstmelding til Aftenposten.

Fikk du med deg Stabæk-profilens store ord om Bradley? - Han kan gå til Barcelona.

Koblet til Molde

Dermed viderefører Olsen standpunktet Stabæk-ledelsen har hatt tidligere: Bradley står fritt til å forlate klubben dersom en større klubb kommer på banen.

Dette er også formulert i amerikanerens kontrakt, som dessuten går ut etter sesongen. Det bekrefter daglig leder i Stabæk Lars Hjorth overfor den britiske radiokanalen TalkSport.

— Bob har lov til å snakke med hvem han vil. Det står i kontrakten han inngikk med oss da han kom til Stabæk, sier Hjorth.

— Bob har gjort en fenomenal jobb her. Han er en fantastisk person, og dersom han kan ta et nytt steg i karrièren, ønsker vi ham lykke til, legger han til.

Bradley har også vært koblet til trenerjobben i Molde.

Sportssjef Inge André Olsen har tidligere uttalt at han ikke tror Bradley tar over Molde. Les hvorfor her.

Amerikaneren skaffet seg et navn i internasjonale fotballkretser da han ledet USA til åttedelsfinalen i VM i 2010. Før det trente han en rekke klubber i hjemlandet.

Blant ekspertene som tror Bradley ville gjort en god jobb i Premier League, er tidligere landslagsspiller Jan Åge Fjørtoft.

— Han overtok et lag som alltid er favoritter til å rykke ned, og nå ser det ut som at han skal klare å ta dem til en Europa-plass. Han har gjort en fantastisk jobb. Dersom en engelsk klubb ser etter en god leder, bør de gå for Bob Bradley, sier Fjørtoft til TalkSport.

Bradley: - Umulig å spå

Stabæk er nummer to i eliteserien med fire gjenstående runder, fire poeng foran Strømsgodset på tredjeplass.

Etter kampen mot Mjøndalen sist lørdag var Dick Advocaats avgang i Sunderland fersk. Han kommenterte imidlertid spekulasjonene om klubbskifte slik:

- Vil du følge Stabæk ut i Europa neste sesong?

— Det er umulig å spå om hva som skjer i fotball. Jeg kan ikke si mer enn det, sa Bradley.

Dick Advocaat ble forøvrig den første treneren som forlot en Premier League-klubb denne sesongen. Brendan Rodgers periode i Liverpool ble nemlig avsluttet noen timer senere.

Siden 2013 har klubben hatt fem forskjellige trenere, dersom du teller Kevin Ball, som fungerte som en midlertidig løsning høsten 2013.

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Sunderland AFC
  3. Bob Bradley
  4. Stabæk Fotball