Liverpool til Europaliga-finale etter show på Anfield

Liverpool vant 3-0 i returkampen. I finalen venter Sevilla.

Daniel Sturridge satte inn 2-0-målet for Liverpool. Firmino (liggende) kunne også juble etter en av sine tre målgivende.
  • Roar Lyngøy

Det var laget fra Merseyside som hadde presset på seg etter den første kampen i Spania, en kamp som Villarreal vant 1-0. Dermed måtte Liverpool score i returen på Anfield for å ta seg til finale.

Og det klarte Liverpool til de grader. De vant overbevisende 3-0 og er klar for finale mot Sevilla, en kamp som skal spilles i sveitsiske Basel onsdag 18. mai.

— Vi fikk resultatet som vi trengte, og vi fortjente det, sier Daniel Sturridge.

— Vi visste at det ville bli en vanskelig kamp og at de kunne få det viktige bortemålet. Derfor var det utrolig godt å få 3-0-målet og drepe kampen, sier Adam Lallana.

Selvmål

Det ble som ventet en fartsfylt åpning, men det var gjestene som hadde den første store sjansen etter fem minutter. Tomas Pina avsluttet, men keeper Simon Mignolet berget Liverpool.

I stedet var det Liverpool som tok ledelsen etter syv minutter. Nathaniel Clyne slo inn fra høyre, ballen endte på motstatt side hos Roberto Firmino som sendte den inn igjen foran mål. Der var Bruno uheldig og satte den i eget nett, under press fra Sturridge, og dermed sto det 1-1 sammenlagt.

Nå kokte det på Anfield. Kunne Jürgen Klopp ta Liverpool helt til finalen? Han er allerede superhelt blant fansen etter den vanvittige kvartfinale-vendingen mot Borussia Dortmund.

Liverpool presset på for det andre målet og var det klart beste laget, men Villarreal var farlig på noen kontringer. Det sto 1-0 ved pause, og dermed var det full spenning foran 2. omgang.

Sturridge-jubel

Mye sto på spill, og det var en litt mer avventende åpning av 2. omgang. Men etter 63 minutter tok det på ny fyr på Anfield. Igjen var det Firmino som hadde målgivende, denne gang med et perfekt fremspill til Daniel Sturridge som alene med keeper satte inn 2-0-målet.

Nå var Liverpool videre, men ett mål til gjestene ville sende Villarreal til finale på bortemålsregelen.

Rødt kort

Oppgaven ble svært vanskelig for gjestene da Victor Ruiz pådro seg sitt andre gule kort etter 71 minutter. Nå måtte Villarreal avslutte kampen med ti mann.

Ti minutter før slutt kom avgjørelsen. For tredje gang var Firmino arkitekten bak målet, og det var Adam Lallana som fikk gleden av å sette inn 3-0. Nå kan Liverpool-fansen bare gå i gang med bestilling av fly og hotell.