Wayne Rooney arrestert og bøtelagt i USA før jul

Skal ha vært beruset på offentlig sted.

BLE ARRESTERT: Wayne Rooney var i hardt vær i desember. Her etter sin 120. landskamp, da England møtte USA på Wembley i november.

Tidligere Manchester United- og England-kaptein Wayne Rooney ble 16. desember pågrepet ved en Washington-flyplass for å ha vært beruset på offentlig sted.

Det melder flere britiske medier søndag kveld, deriblant Daily Mail.

Rooney ble også arrestert for å banne. Anholdelsen ble gjort av politiet ved Dulles internasjonale flyplass i Virginia, nær hovedstaden Washington D.C.

To dager før arrestasjonen la Rooney ut et Instagram-bilde av seg selv sittende i et flysete. Han opplyste samtidig at han var på vei til et billøp i Saudi-Arabia.

Wayne Rooney avbildet på et foto som kommer fra sheriff-kontoret i Loudoun County, like ved Washington D.C.

Pågripelsen skal ha skjedd da han kom tilbake til USAs hovedstad etter denne turen, skriver BBC søndag kveld.

En talsmann for Rooney sier at arrestasjonen kom som følge av at fotballprofilen følte seg «desorientert» etter å ha tatt sovetabletter kombinert med alkohol under flyturen.

– Wayne ønsker å si at han setter pris på måten han ble behandlet på av alle involverte, heter det i uttalelsen.

33-åringen ble løslatt dagen etter, og skal ha sluppet unna det hele med en bot på 25 dollar. Det tilsvarer 215 norske kroner. Han betalte for seg sist fredag.

Har storspilt

Episoden i desember skjedde litt over ett år etter at Rooney fikk samfunnsstraff for å ha kjørt i påvirket tilstand.

Rooney har storspilt for DC United i MLS siden overgangen fra Everton sist sommer. Angrepsspilleren er Manchester Uniteds mestscorende spiller gjennom alle tider med sine 253 mål. Han er også tidenes toppscorer for England.

DC United opplyste søndag at klubben er klar over at Rooney-saken som sirkulerer i medier verden rundt.

«Vi forstår medienes interesse i denne saken, men vi mener det er et privat anliggende for Wayne. Dette er noe DC United vil håndtere internt», står det i en uttalelse fra hovedstadslaget.

(100% Sport/NTB)