Fotball

- Jeg burde ikke ha blitt sportsdirektør i RBK

<p>Knut Torbjørn Eggen tar selvkritikk, men sier også at Rosenborg ikke gjorde en god nok jobb før han ble ansatt som sportsdirektør.</p>

Fotball , 17.september 2007, Champions League , trening Stamford Bridge foran Chelsea - Rosenborg Knut Tørum og Knut Torbjørn Eggen , Rosenborg
 • Ole Kristian Sagbakken
 • Birger Løfaldli
  Adresseavisen

Eggen forteller i dagens utgave av Adresseavisen at han ikke vekslet et eneste ord med Knut Tørum før han kom til Lerkendal i 2007. Tørum var hovedtrener og Eggen skulle bli sportsdirektør. Planen var at de sammen skulle løfte klubben som slet tungt midtveis i 2007-sesongen.

 • Vi følger Rosenborg: Siste nytt om klubben her

Ikke nok gjennomtenkt

– Jeg ble litt bondefanget. Smigret. Det var byen min og klubben min som ønsket meg. I ettertid tror jeg ikke det var noe lurt valg å bli sportsdirektør i Rosenborg , sier Eggen.

Adresseavisens papirutgave innledet lørdag en serie hvor utviklingen av Rosenborg Ballklub blir grundig belyst. Lørdag uttalte Åge Hareide at han burde ha takket nei til tilbudet om å bli landslagssjef i 2003 og holdt seg i RBK.

– Jeg må ta litt av skylda selv også for at jeg ikke nøye nok tenkte gjennom denne jobben. Vi flyttet, selv om vi hadde det bra her i Moss. Jeg hadde hevet kontrakten med Fredrikstad etter cupgullet. Det var ikke en god nok prosess fra klubben, blant annet med å sikre at jeg kom inn i Rosenborg i en rolle der jeg fikk brukt mine beste sider. Jeg er for utålmodig til å være en sportslig leder. Særlig når det gjelder kremmervirksomheten, sier Knut Torbjørn Eggen.

(Artikkelen fortsetter)

— Jeg er for utålmodig til å være sportstlig leder, sier Knut Torbjørn Eggen. (Foto: Rune Petter Ness)

Snakket ikke sammen

– Hvordan foregikk prosessen frem til du vendte tilbake til Lerkendal?

– Jeg følte at det skjedde relativt fort, da det oppsto på sommeren i 2007. Jeg var med på to intervjuer. Du blir veldig stolt når du blir ønsket. Det var flere sterke kandidater, flere av mine beste venner. Vi hadde ingen plan om å flytte tilbake til Trøndelag. Jeg burde ha tenkt gjennom rollen mye bedre. Jeg trodde jeg skulle få mulighet til i større grad å utvikle og være i nærheten av feltet. Flere ting vanskeliggjorde det. Det var ikke forankret godt nok hos Tørum hvordan jeg skulle brukes.

– Snakket du og Tørum sammen før du ble ansatt?

– Nei.

Hovedtreneren og sportsdirektøren, de to viktigste personene for den sportslige utviklingen av Rosenborg Ballklub, vekslet altså ikke et eneste ord før Knut Torbjørn Eggen ble hyllet som den hjemvendte sønnen med arbeidskontrakten i hånda. I bresjen for denne prosessen satt styret med leder Terje Svendsen i spissen.

- Ikke uvenner

– Følte Tørum deg som en trussel?

– Jeg vet ikke hva det var. Vi var ikke uvenner, men fant ikke den tonen som er nødvendig.

Terje Svendsen svarer slik når han blir konfrontert med saken:

– I ansettelsesprosessen var styret ansvarlig for å ansette ny sportslig leder. Vi hadde en grundig prosess, med flere kandidater underveis. Hovedtrener var informert og rådspurt i prosessen, men hadde ingen naturlig eller aktiv del i en slik prosess.

Tørum: - Jeg er ikke feilfri

Knut Tørum medgir i dag at han ikke er feilfri.

— Samtidig kom det et skifte av sportslig leder som ikke falt gunstig ut for meg, mener han.

Forholdet til Knut Torbjørn Eggen vil han ikke si så mye om.

– Det som har skjedd, har skjedd. Jeg tror ikke at jeg er feilfri, men det skjedde et skifte av sportslig leder som ikke var gunstig for min del. Uten at jeg vil rippe opp i detaljene.

Les også

 1. Sollied får lyst til å få skikk på RBK

 2. - Trenerskiftene gjorde det vanskelig

 3. - Jeg burde ikke blitt landslagssjef

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien