Fotball

Erling Moe: - Jeg er en rolig kar som ikke stresser så mye

For tre år siden var han med i Team Solskjær i Heerenveen. I kveld skal Erling Moe ta MFK til Europa igjen.

KAN BLI HISTORISK: Erling Moe er klar for det som kan bli hans livs opplevelse som fotballtrener. Her forbereder Molde-treneren gårsdagens taktikkmøte på Le Chateau des Thermes - MFKs hotell som ligger 15 kilometer utenfor Liége sentrum.
  • Trond Hustad
    Rbnett

LIÈGE (Rbnett): Han har stått bak Kjell Jonevret, Ole Gunnar Solskjær og Tor Ole Skullerud. Han ble vraket av Uwe Rösler. Nå er det Erling Moe som er sjefen i Molde FK.

For tre uker siden var han spillerutvikler i Molde Fotballklubb. I kveld kan han lede A-laget til gruppespill i Europa League. Som den tredje treneren i klubbens historie.

– For meg personlig er dette først og fremst en kjempeartig utfordring. Jeg er en rolig kar som ikke stresser så mye, sier Erling Moe og kikker seg rundt på Stade de Sclessin.

– Jeg vet at vi kan klare dette med en god prestasjon, sier MFK-treneren.

- Tøffere enn det mange tror

45-åringen har en seier og to uavgjorte i serien, en seier i europacupen og ett tap i NM som meritt etter at han tok over for Tor Ole Skullerud.

– Dette blir en knalltøff affære. Standard er et lag med flott stadion, god stemning, stor interesse og masse supportere. Vi får et skikkelig trøkk på oss fra start. Så må vi stå imot og utnytte sjansene vi får framover. Vi skal være med i kampen og angripe når vi kan. Vi har ikke reist hit bare for å forsvare oss, sier Moe.

Med 2–0 i første kamp på Aker stadion har Molde en gyllen mulighet til å gå videre.

– Jeg regner med det blir tøffere enn mange i Molde tror etter hjemmekampen. Men tida er på vår side. Frustrasjonen og desperasjonen blir stor hvis de ikke scorer mål, sier Moe.

Trygg og komfortabel

Den nye treneren er også en kledelig beskjeden kar. Han vil ikke høre snakk om «Erling-effekten».

– Spillergruppa har vært fantastisk positiv i den vanskelige tida. De har involvert seg og bydd på seg selv, både på trening og i diskusjoner. Det er en viktig grunn til at vi er på god vei til å snu dette nå.

– Men nå er det du som er nummer 1 på benken. Hvordan er det å vite at du kan ta MFK til gruppespill i Europa?

– Jeg er trygg og komfortabel med situasjonen. Jeg har vært med på slike avgjørende kamper tidligere. Jeg vet hva det dreier seg om, det gjør mange i spillergruppa og støtteapparatet, også. Vi kan ikke starte en eneste kamp med å tenke på resultatet. Vi må tenke på prestasjonen. Det er den som bestemmer utfallet. Jeg tar bort noe av presset fra meg selv hvis jeg er godt forberedt og klarer å tenke slik, sier Moe.

Minner

Han kan bla i sin egen minnebok for å finne lignende utfordringer rundt omkring på europeiske fotballarenaer.

– Jeg husker godt Basel-kampen i2012 da vi misset et avgjørende straffespark helt på slutten. Det var to veldig gode prestasjoner mot Stuttgart den høsten. Jeg husker veldig godt bortekampen mot Steaua Bucuresti da vi stilte et svært ungt lag. Og selvfølgelig at vi slo Heerenveen og gikk inn i Europa League. Jeg satt på tribunen under selve kampen, men var med i teamet og i garderoben. Det var stort.

– Ole Gunnar Solskjær klarte det du skal prøve på nå. Har du snakket med ham om kampen?

– Jeg prater ofte med Ole Gunnar, men har ikke lyst til å fortelle hva vi snakker om.

– Har du hentet råd fra noen av trenerne du har jobbet med?

– Jeg har jo lært noe av alle trenerne jeg har samarbeidet med. Både hvordan jeg skal håndtere ting og hvordan jeg ikke skal håndtere ting. Ellers har vi så mye erfaring og kompetanse på Aker stadion at jeg finner de rådgiverne jeg trenger der, smiler Erling Moe.

Les også

  1. Moe: - Molde og Malmö kan ikke sammenlignes

  2. Krise i Standard Liége etter fadesen i Molde

  3. Torsdag spiller Berg Hestad sin 63. Europacup-kamp

Les mer om

  1. Europa League
  2. Molde FK