Fotball

Var koblet til RBK – nå slutter han i Nordsjælland

Kasper Hjulmand forlenger ikke avtalen med FC Nordsjælland.

Kasper Hjulmand forlater Nordsjælland i sommer.
  • Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Den danske superligaklubben FC Nordsjælland må finne seg en ny hovedtrener til sommeren, skriver den danske avisen Politiken.

Det betyr at dagens trener, Kasper Hjulmand, ikke fortsetter i klubben etter at kontrakten går ut.

– Det skal ikke være noen tvil om at vi anser Kasper Hjulmand for å være en fremragende trener, og et fantastisk menneske, som på alle måter passer med klubben. Men i vår dialog ble det tydelig for oss at Kasper ønsker og føler seg klar for en ny utfordring, sier sportsjef Carsten V. Jensen ifølge avisen.

Hjulmand var koblet til jobben som hovedtrener i Rosenborg i høst, og var en av favorittene til å overta den ledige jobben. Til slutt valgte trønderne å gå for Haugesund-treneren Eirik Horneland.

ifølge danske medier skal han ha vært toppkandidat til å ta over den ledige jobben som hovedtrener i den belgiske klubben Anderlecht, men Jensen sier at avtalen gikk i vasken, og Anderlecht gikk for Fred Rutten.

– Vanligvis snakker jeg ikke om ting som ikke er gått i orden, men dette står jo alle steder. Et sted i den siste prosessen mellom klubbene glapp det. Så derfor står jeg her nå, sa Hjulmand ifølge Berlingske Tidende. Han var mandag på treningsfeltet med Nordsjælland.

I sin første periode i Nordsjælland, fra 2011 til sommeren 2014, ledet Hjulmand klubben til sitt første seriemesterskap. Deretter gikk han til tyske Mainz.

Han fikk sparken i Bundesliga-klubben i februar 2015, og tok over Nordsjælland igjen i januar 2016.

Les mer om

  1. Eirik Horneland
  2. Kasper Hjulmand
  3. Rosenborg BK