«Fotballkunst» holdt ikke for Glimt. Vålerenga slo tilbake mot serielederen i høydramatisk kamp.

Omdiskuterte situasjoner, kunstscoringer og sjansebonanza. Toppkampen mellom Vålerenga og Bodø/Glimt hadde det meste.

Vålerenga – Bodø/Glimt 2–2

INTILITY ARENA: 4.-plass mot 1.-plass. Et vaskeekte toppoppgjør. Slik blir det underholdning av.

Vålerenga fikk en pangåpning i første omgang, men så snudde Bodø/Glimt kampen etter to vakre scoringer – det ene beskrevet som «fotballkunst» fra Eurosport-kommentatoren.

– Det var et utrolig fint mål. Det var en veldig fin pasning fra Philip (Zinckernagel journ.anm.). Da blir det fotballkunst, gliste målscorer Jens Petter Hauge til Aftenposten etter kampen.

Da det så ut til å gå mot nok en trepoenger for serielederen, dukket derimot Aron Dønnum opp for Oslo-laget. 22-åringen sikret poengdeling i en høydramatisk kamp lørdag kveld.

– Jeg synes målet var deilig. Det var godt å få den. Jeg synes vi er gode i dag. Vi kan ta med oss en bra prestasjon alt i alt. Vi styrer det meste, prestasjonen er bra, sier vingspilleren.

Vålerenga-spillerne feirer 1–0 etter kun 58 sekunder.

Drømmeåpning for Vålerenga

Det var litt av en start hjemmelaget fikk i toppkampen. Etter kun 20 sekunder rotet Bodø/Glimt i de bakre rekker. De ga fra seg et hjørnespark etter en grusom pasning på tvers. Det viste seg å koste dyrt.

Herolind Shala la inn og etter klabb og babb havnet ballen i beina til Matthías Vilhjálmsson. Fra kloss hold bredsidet islendingen inn 1–0 etter 58 sekunder spilt.

– Vi får en grufull start. Jeg vil si det så enkelt: Vi lager 1–0 til dem. Men jeg synes vi samler oss og kommer tilbake i første omgang. Det imponerer meg, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen etter kampen.

Han pekte samtidig på det han mente var en klar hands hos vertene før ballen endte i nettmaskene.

Vålerenga fortsatte å skape store problemer for serielederen. 13 minutter var spilt da Aron Dønnum dro seg innover i sekstenmeteren og avfyrte et skudd. Joshua Smits fikk avverget – på returen var Bård Finne bare en oppofrende Glimt-forsvarer fra å doble ledelsen.

Bodø/Glimt scoret to, men Vålerenga slo tilbake.
Les også

Den lekne ungdomsrevolusjonen

Ropte på straffe

Kort tid etter gikk Glimts Sondre Brunstad Fet ned innenfor sekstenmeteren etter en duell med Shala. Dommer Kai Erik Steen valgte å vinke spillet videre, mens Knutsen veivet febrilsk med armene på sidelinjen.

– Jeg stiller spørsmål om ikke det der er en straffesituasjon, sa Skullerud.

– Det hadde ikke vært urimelig, fulgte makker Kenneth Fredheim opp.

Deretter var det Vålerengas tur til å rope på straffe. Finne fant Vilhjalmsson i boksen. 33-åringen tok ballen ned på brystkassen, men gikk i bakken da Marius Høibråten plantet to armer i brystet hans. Dommer Steen valgte nok en gang å la spillet gå.

– Jeg tror Steen gjør rett, sa Skullerud om dommerens vurdering.

Les også

Laget som trosser historien

Jens Petter Hauge leverte nok en gang en bunnsolid kamp.

– Fotballkunst

Glimt slo tilbake etter 35 minutter. Jens Petter Hauge tok ned en lang ball på venstresiden, passerte Christian Borchgrevink på lekent vis og plasserte ballen vakkert i hjørnet fra hjørnet av sekstenmeteren. Et mål for de store superlativene fra unggutten.

– Det er et lite stykke fotballkunst, sa Fredheim.

Så oppsto det nok en straffesituasjon. Shala skjøt i en Glimt-arm innenfor sekstenmeteren, men Steen valgte nok en gang å ikke blåse.

Da ble også vondt til verre for hovedstadslaget. Igjen viste Hauge seg frem på venstrekanten, men denne gangen valgte han å spille uselvisk til Kasper Junker. Toppscoreren i Eliteserien scoret enkelt sitt ellevte mål for sesongen.

Den store snakkisen etter kampen var de fire omdiskuterte situasjonene: 1–0-målet til Vålerenga og de tre straffesituasjonene i første omgang. En time etter kampen kom dommer Steen ut i pressesonen. Han mente at samtlige avgjørelser kan forsvares.

– Ut ifra de bildene jeg har sett, står jeg inne for de avgjørelsene, sier Steen.

Les også

Kåre Ingebrigtsen blir Brann-trener. Slik beskrives treneren av dem som kjenner ham.

Dønnum utlignet

Annen omgang fortsatte der den første slapp. Begge lag produserte gode muligheter.

Vålerengas største kom etter rundt 65 minutter spilt. Plutselig havnet ballen hos Vilhjalmsson innenfor sekstenmeteren, men islendingen avsluttet rett på Smiths. Den burde han ha utnyttet bedre.

– Større mulighet får du nesten ikke, sa Skullerud.

Finne gikk også en eventyrlig volleymulighet på bakerste stolpe etter et godt innlegg fra høyre. Igjen ble det bare nesten. Da også Junker nærmest bommet på åpent mål, skulle man tro det ikke ble noen flere mål i Oslo-kveldssolen.

Men så fikk Dønnum plass nok en der han er best. Fra venstre – med venstrefoten – satte den dribleglade vingen vakkert inn utligningen.

På tampen var Vålerenga og Osame Sahraoui nær ved å ta alle poengene, men det endte 2–2. Glimt gikk på sitt andre poengtap denne sesongen.

– Vi begynner annenomgang bra, men så blir vi for dårlig i det lave presset. Vi klarer ikke å ta vare på ballen i de situasjonene vi skal gjøre det. Vi har en enorm sjanse på slutten, så det er marginalt at vi ikke sitter igjen med tre poeng, sier Knutsen. Jeg føler slik kampen blir at det er en kamp vi skal dra i land, sier Knutsen.

– Litt av en kamp. Det var mye frem og tilbake. Mye sjanser, mye bra spill. Det får være greit at det ble uavgjort. Det var jevnt, oppsummerte Jonatan Tollås.

Glimt topper nå tabellen med fire poeng på Molde. Vålerenga ligger på 3.-plass – 12 poeng bak lørdagens motstander.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102271525
2Brann9522168817
3Sarpsborg 08843185315
4Viking84221610614
5Tromsø842286214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk