Neville etter ydmykelsen: – En av mine verste opplevelser

Engelskmannens Valencia fikk en leksjon av Barcelona onsdag kveld.

Gary Neville og Valencia fikk en leksjon av Barcelona onsdag kveld.

Gary Neville lever farlig som Valencia-manager. 0-7-tapet mot Barcelona fikk ytterligere fart i spekulasjonene om at engelskmannen snart får sparken.

Les også

Nevilles Valencia tapte med sju mål mot Barcelona

Neville hadde stor suksess som back for Manchester United. Som fotballekspert nøt han også stor respekt, men i manageryrket har den tidligere landslagsspilleren fått hard medfart.

Valencia-fansen ber Neville tre til side, og selv ikke sportsdirektør Jesus Garcia Pitarch vil gi lovnader om at Neville også sitter på trenerbenken i helgen. Årsaken er en elendig start på trenergjerningen.

Etter åtte kamper i La Liga står Neville fortsatt uten seier. Og onsdag ble Valencia smadret med håpløse 0-7 mot Barcelona i Copa del Rey.

– Det er en av de verste opplevelsene jeg noensinne har hatt i fotballen. Jeg kommer ikke til å sove godt, sier Neville.

Les også

Messi-magi og to røde kort da Barcelona tok et stort steg mot seriegull

Emneknaggen #Nevilleveteya (Neville ut nå) trendet på Twitter. Internt i klubben er det også uro. Sportsdirektøren beklaget til fansen etter stortapet.

– Vi sier unnskyld til fansen etter en av de verste dagene og et av de verste resultatene i klubbens historie, sier Jesus Garcia Pitarch til Canal+.

– Vi vet at klubben er i en vanskelig situasjon. Vi må reflektere internt i lyset av at vi har forårsaket massiv skuffelse hos våre fans.

Real Betis venter i serien til helgen.

– Jeg tvilte på meg selv for 18 år siden. Siden har jeg utviklet mekanismer til å håndtere forskjellige situasjoner. Jeg har det fint, sier Neville.

Et sitat han ga som fotballekspert i fjor, gikk sin seiersgang i sosiale medier. «En ser at lag reiser til Nou Camp og taper 0-5, 0-6, 0-7. Barça er et godt lag, et strålende lag. Men dersom jeg var involvert i et lag som tapte 0-7, ville jeg ikke kunne se min egen familie i øyene engang». (©NTB)