Fotball

Stålinho Sæthre inn for Grønner

AaFK-trener Lars Bohinen kjører på med det som må oppfattes som toppet lag i jakten på poengrekorden for den nest øverste divisjon. Eneste endringen på startelleveren til dagens hjemmemøte med Start er at Ståle Stålinho Sæthre erstatter en skadet Lars Grønner.

Ståle Stålinho Sæthre tar plass i den bakre treeren for AaFK i dagens hjemmekamp mot Start.
  • Pål Are Lilleheim

Lars Grønner ble skadet i åpningsminuttene mot Tromsdalen i forrige serierunde, og ble erstattet med Stålinho Sæthre.

Lars Bohinen og hans AaFK jakter to rekorder, og mønstrer derfor fullt mannskap til dagens kamp mot Start – selv om seieren i forrige runde sikret både opprykket og seriemesterskapet. Det vil med andre ord si at det, i hvert fall foreløpig, er lite rom for å spille inn ungguttene. I hvert fall fra start.

Det er altså poengrekorden for den enste øverste divisjonen AaFK nå jakter. Skal de klare den må de ta minimum fem poeng på sine tre siste kamper. I tillegg har AaFK ikke avgitt poeng på hjemmebane til nå i år. De er jakter altså full hjemmepott gjennom sesongen, med to hjemmekamper igjen av prest sesong.

Les også

Opprykket er sikret for AaFK – nå skal laget jakte på gjev rekord

Opprykksjagende Start

For Start er situasjonen litt mer presset. Laget har ambisjoner om å la tilværelsen på nest øverste nivå bli så kort som mulig, etter at de rykket ned i fjor. Med tre kamper igjen er det tre poeng bak Sandefjord, og med temmelig lik målforskjell. Som AaFK selv har erfart er kvalifiseringsspill en vanskelig veg til opprykk. Så Start har alt å spille for i dagens kamp.

Lagene

AaFK (3-5-2): Andreas Lie – Jonas Grønner, Daníel Leó Grétarsson, Oddbjørn Lie – Jørgen Hatlehol, Niklas Castro, Fredrik Carlsen Aron Elis Thrandarson, Jernade Meade – Pape Habib Gueye, Torbjørn Agdestein.

Innbyttere: Berntzen, Mork Breivik, Spinola Lima, Hay, Orry Larsen, Olafsson og Fet.

Start (4-2-3-1): Jonas Deumeland – Eirik Wichne, Joackim Jørgensen, Damion Lowe, Henrik Robstad – Erlend Segberg, Afeez Aremu – Kasper Skaanes, Kevin Kabran, Aron Sigurdarson – Martin Ramsland.

Innbyttere: Hurlen Pedersen, Berger, Hadzic, Markovic, Ugland, Bringaker, Sjøkvist.

Les mer om

  1. Lars Bohinen
  2. Fotball 1. div
  3. Aalesunds FK
  4. Ståle Steen Sæthre