Fotball

Nordlie: – Kun mental kollaps kan felle Brann

<p><strong>LILLESTRØM:</strong> Tom Nordlie misunner Brann den brede spillerstallen. Men han har fortsatt et ørlite håp om å hente seriegullet til Åråsen.</p>

Lillestrøm foran møtet med Brann Tom Nordlie
 • Roar Lyngøy

Cupfinale i november er allerede i boks for Lillestrøm-treneren, som jakter sin første fotballpokal. Til nå er det kun svømmemedaljer han kan skryte på seg.

Med ni poeng opp til Brann før morgendagens batalje på Åråsen, er LSK avskrevet av de fleste.

– Vinner vi og de to andre lagene der oppe taper (Stabæk og Viking), er alt mulig selv om det blir meget vanskelig. For at Brann ikke skal vinne serien, må de gå på en mental kollaps. Det er kun det mentale som kan stoppe dem nå, sier Nordlie når han snakker med Bergens Tidende fra en benk i LSKs styrkerom.

Klubben solgte stjernene Michael Mifsud og Robert Koren. Likevel ble «Fugla» utpekt som en av de heteste gullkandidatene.

– Ut fra forutsetningene har vi hatt en god sesong. Vi er klar for cupfinalen, og det er ikke langt opp til sølvet, påpeker Nordlie.

«Kom hem»

Skader og karantener har bidratt til at LSK ikke ser ut til å holde helt inn i serien i år.

– Se på stallene til Brann, Rosenborg og Viking. Spesielt Brann, de har dobbeltdekning i alle ledd. Mons (Ivar Mjelde) er en lokal kar som har fått tid på seg til å bygge opp laget, og det er sannelig ikke verst med det presset han har på seg i Bergen, sier Nordlie.

Etter en svært omflakkende trenerkarriere, er han selv kommet hjem klubbmessig. Barndomshjemmet ligger to steinkast fra Åråsen.

– Kanskje blir jeg her i ti år, kanskje ikke. LSK blir neppe mitt siste stoppested som trener, det regner jeg ikke med.

Nordlie selv har alltid vært kontroversiell. Og da han sa ja til LSK-jobben, kom han til en klubb som hates av mange. Litt av en kombinasjon.

– Dette med LSK-hatet henger igjen fra 70-tallet. Vi bestemmer ikke hvordan andre ser på oss. Men jeg synes det er litt «unfair» mot en klubb fra et lite sted som Lillestrøm. Kanskje flere heller skulle gitt klubben honnør? Vi får pepper fra nord til sør, men det gjør oss bare sterkere.

– Prektige fotballedere

Nordlie er glad for at Arild Sundgot har fått støtte fra andre spillere i eliteserien etter den mye omdiskuterte handsen mot Stabæk. Verre er det med «en del av de prektige fotballederne».

– Som klubb er vi veldig bevisst på å jobbe knallhardt for å få ned antall kort. Som trener legger jeg vekt på aggressivt press og offensiv spillestil. I Fotball-Norge er det for mange som har en skjult agenda. Det finnes mange prektige ledere der ute. Man burde heller kalle en spade for en spade. Alle vil vinne, og alle tar i bruk midler for å nå målene sine, sier Nordlie.

Han har fått pustet ut etter semifinalefesten onsdag. I morgen står Brann for tur.

– Vi er nødt til å ta poeng for å ta medalje. Selv om vi har mange skader og karantener, er vi såpass godt trent og har et så godt kollektiv at vi skal greie å klore Brann litt på beina, sier Tom Nordlie.

Les også

 1. Den stille timen er Röslers resept

 2. Nordlie tok Kippe på skulderen

 3. Sundgot brukte hånden - sendte LSK til Ullevaal

 4. Bruker tapet som motivasjon

 5. Mener Starts nedtur skyldes sølv-jubelen

 6. Gjenskaper den gode kulturen

 7. Kortene skuffer mer enn spillet

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt20125341192241
2Molde20115448252338
3Rosenborg20114543261737
4Kristiansund2011272825335
5Lillestrøm2010463226634
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien