Fotball

Klepp ble ydmyket av Lillestrøm: – Det blir ikke verre

Toppoppgjøret endet med fire mål av Isabell Herlovsen og 7-0 til LSK.

HERJET: Isabell Herlovsen scoret fire mål mot sjanseløse Klepp. Foto: Digitalsport

 • Mats Slaastad Birkelund

LILLESTRØM — KLEPP 7-0 (4-0)

Det var serielederen mot serietoeren som skulle møtes til toppkamp på Lillestrøm lørdag. Begge lagene var ubeseiret før lørdagens møte. Det lå an til å kunne bli en tett og jevn duell mellom de to beste lagene i innledningen på sesongen.

Slik ble det absolutt ikke. 7–0. Klasseforskjell.

– Det blir ikke verre enn dette. Det er en ting å tape, men å tape på denne måten… 0-7… Det er fælt. Det er ikke bra nok. De siste ti minuttene av kampen var ok, men det er ikke godt nok, sier Klepps trener Jon Pall Palmason.

Allerede etter sju minutter hadde Isabell Herlovsen sørget for 2-0 til Lillestrøm. Etter 23 minutter satte Anja Sønstevold inn vertenes tredje scoring.

– Det var en vanskelig kamp, og spesielt når vi var på hælene fra begynnelsen. Når man kommer ut på den måten mot Lillestrøm har man ingen sjanse til å vinne, sier Palmason.

Vondt blé verre for Klepp fem minutter før pause. Lillestrøm slo en gjennom raske Emilie Haavi. I løpsduell med Lene Soleng Hansen falt Haavi. Dommeren blåste for frispark, og ettersom Soleng Hansen var siste forsvarer og Haavi hadde hatt fri vei mot mål ble Klepp-forsvareren belønnet med direkte rødt kort.

Tre minutter etter det røde kortet satte Isabell Herlovsen inn sitt tredje for dagen, og dermed 4-0. Om ikke kampen allerede var avgjort, var den definitivt over nå.

Andre omgang ble dermed bare en transportetappe for lagene. Klepp ønsket åpenbart å hindre flere baklengs for målforskjellens skyld, men Klepps målvakt Oda Marie Bogstad måtte plukke ytterligere tre baller ut av nettet i andre omgang.

Marit Sandvei og innbytter Victoria Ludvigsen satte inn LSK femte og sjette scoring med kort mellomrom etter like etter hvilen. Isabell Herlovsen scoret sitt fjerde med 20 minutter igjen av kampen, og fastsatte med det resultatet til 7-0. På tross av ydmykelsen vil Klepp likevel ligge på andreplass etter at den sjette serierunden i Toppserien er ferdigspilt.

Nå vil oppgaven være å nullstille seg etter braktapet, og prøve å gjenskape de gode prestasjonene fra de fem innledende kampene.

Allerede på tirsdag kommer Medkila til Klepp stadion.

– Vi skal slå tilbake sterkt. Vi er et såret dyr som skal ha revansje. Vi skal være like sultne som isbjørner. Du vil ikke møte en sulten isbjørn, sier Palmason metaforisk.

 1. Les også

  Startproblemer kunne felt Klepp

 2. Les også

  Klepp straffet seg selv

 3. Les også

  Nok en stor bragd av Klepp

Les mer om

 1. Toppserien
 2. Lillestrøm SK
 3. Klepp IL

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Klepp kollapset nok en gang

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Kan kara matche dette?

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Surt tap for Klepp

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Marerittstart på sesongen for Klepp-jentene: - Det var en merkelig kamp

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Lillestrøm tok «The Double» for andre året på rad: - Det er sinnssykt deilig

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Målene kom til slutt for Klepp