Fotball

Juventus sikret seg overlegent seriegull

Vant sitt fjerde strake seriemesterskap.

TRIUMF: Juventus har ikke vært like suveren som i fjor, men har likevel sikret gullet i Serie A fire runder før slutt. Det var klubbens 31. seriemesterskap. Foto: NTB scanpix

En scoring av Arturo Vidal var nok til at Juventus vant 1-0 borte mot Sampdoria lørdag. Dermed har klubben vunnet seriegull for fjerde år på rad.

Juventus har ikke vært like suveren som i fjor, men har likevel sikret gullet i Serie A fire runder før slutt. Det var klubbens 31. seriemesterskap.

Torino-klubben er fullstendig overlegen i italiensk fotball og har egentlig ikke hatt noen seriøs motstander i gullkampen. Etter lørdagens seier minnet klubbdirektør Giuseppe Marotta om at trener Massimiliano Allegri fikk en fiendtlig mottakelse da han ble ansatt som Antonio Contes etterfølger sist sommer.

Spytt og spark

– Første dag ble bilen med Allegri og klubbpresidenten møtt med spyttklyser, egg og spark, sa Marotta til Sky Sport Italia.

Allegri fikk jobben etter at Conte sjokkerte klubbens tilhengere ved å slutte for å bli Italias landslagssjef.

Tilhengerne var mer enn skeptiske til Allegri, som fikk sparken hos sin forrige arbeidsgiver Milan. Nå kan Juventus være på vei mot tre titler. Laget er klar for cupfinale mot Lazio og er i semifinale i mesterligaen.

Serien er allerede avgjort etter at Vidal avgjorde lørdagens bortekamp mot Sampdoria med sin scoring etter en drøy halvtime.

Lazio og Roma er nærmest, henholdsvis 17 og 18 poeng bak. De har riktignok én kamp til gode, men ingen av dem kan true serielederen på kampene som gjenstår.

Champions League-dyst

At Juventus har avgjort serien gjør at laget kan konsentrere seg 100 prosent omChampions League. Laget møter Real Madrid borte i den første semifinalen tirsdag.

– Vi må ha samme innstilling som i dag, eller enda bedre, for vi møter et lag med fantastiske spillere som vi ikke kan gi noe gratis, sa Allegri.

For øvrig skapte Juventus litt kontrovers etter å ha sikret tittelen, ved fortsatt å insistere på at klubben har 33 seriemesterskap. Klubben har aldri godtatt at den ble fratatt titlene i 2005 og 2006 og flyttet ned til serie B etter en kampfiksingsskandale.

«33 ganger mester, fire ganger på rad: Vi tilegner det til alle dere svarte-og-hvite», tvitret klubben etter lørdagens kamp. (©NTB)

Les også

  1. Wolfsburg blir Dortmunds motstander i den tyske cupfinalen

Les mer om

  1. Italiensk fotball
  2. Serie A
  3. Juventus FC