Fotball

Norges største stjerne mister VM

Caroline Graham Hansen (20) har fått en akutt forverring av en skade.

Caroline Graham Hansen går glipp av VM i Canada på grunn av fotballskaden jumpers knee. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

  • Fredrik Saltbones
    Fredrik Saltbones

Den nedslående nyheten er publisert på Norges Fotballforbunds nettsider.

Det norske kvinnelandslagets aller største profil har lenge slitt med jumpers knee. Wolfsburg-stjernen har vært gjennom et tøft kampprogram på slutten av denne sesongen, og etter siste seriekamp hadde hun store smerter i kneet.

Etter en undersøkelse av landslagets medisinske støtteapparat, er konklusjonen at hun ikke kan bidra under fotball-VM i Canada som arrangeres fra 6. juni til 7. juli.

  • Les også: Her er Norges bruttotropp til Canada-VM

Da landslaget lanserte nye drakter tidligere i vår, var Caroline Graham Hansen valgt ut som kvinnelandslagets ansikt utad. Foto: NTB scanpix

— Vi har lenge vært kjent med Carolines jumpers knee. Skaden har blitt akutt forverret den siste tiden. Resultatet av undersøkelsen var også verre enn vi forventet. Hun har store smerter, og det er derfor ikke tilrådelig at hun blir med til VM, sier Truls Straume-Næsheim til fotball.no.Spilleren selv er naturlignok skuffet. Nå må hun følge lagvenninne via TV-skjermen.

— Det har vært en drøm for meg å spille i et VM, men med de smertene jeg har hatt den siste tiden skjønte jeg at det ville bli vanskelig, sier Caroline Graham Hansen til fotball.no - og fortsetter:

Landslagssjefen: - Trist for Caroline

– Selv om jeg er skuffet, så har jeg heldigvis mine beste år foran meg som fotballspiller. Forhåpentligvis har jeg flere store mesterskapsopplevelser i vente. Jeg gleder meg uansett til å følge lagvenninnene mine foran TV-skjermen. Vi har et godt lagt med gode muligheter til å nå langt.

Caroline Graham Hansen i form er bankers i landslagssjef Even Pelleruds startellever. Nå må andre spillere ta ansvar i Hansens fravær.

— Enhver trener ønsker å ha med en skadefri Caroline på sitt lag med de ekstreme ferdighetene hun har. Men dette er først og fremst trist for Caroline. Vi reiser til Canada med en sterk og god tropp. Caroline er fortsatt veldig ung, og vi har ennå ikke sett det beste av henne. Det kommer flere mesterskap hvor landslaget og det norske folk vil få stor glede av Caroline, sier landslagssjef Even Pellerud til fotball.no.

PS! Anja Sønstevold fra Lillestrøm er nå hentet inn i landslagstroppen som erstatter.

Oppdatert VM-tropp:

Målvakter

Ingrid Hjelmseth - Stabæk

Cecilie Fiskerstrand - Stabæk

Silje Vesterbekkmo - Røa

Forsvar

Maren Mjelde - Avaldsnes

Trine Rønning - Stabæk

Marita Skammelsrud Lund - LSK Kvinner

Nora Holstad Berge - Bayern Munchen

Ingrid Moe Wold - LSK Kvinner

Maria Thorisdottir - Klepp

Marit Sandvei - LSK Kvinner

Midtbane

Lene Mykjåland - LSK Kvinner

Gry Tofte Ims - Klepp

Emilie Bosshard Haavi - LSK Kvinner

Solveig Gulbrandsen Kolbotn

Kristine Minde - Linköping

Ingrid Schjelderup - Stabæk

Angrep

Isabell Herlovsen - LSK Kvinner

Elise Thorsnes - Avaldsnes

Anja Sønstevold - LSK Kvinner

Hege Hansen - Klepp

Ada Stolsmo Hegerberg - Olympique Lyonnais

Melissa Bjånesøy - Stabæk

Lisa-Marie Karlseng Utland - Trondheims-Ørn

Les mer om

  1. Kvinnelandslaget fotball