Fotball

Deila: - Det var den tøffeste dagen i min karriere

Celtic-manageren brukte søndag kveld på å «stirre i veggen».

VANT IGJEN: En innbitt Ronny Deila kan feire seieren mot Dundee onsdag kveld. Action Images via Reuters / Lee Smith /NTB scanpix

 • Reidar Løfaldli

Celtic slo onsdag kveld Dundee med 2-1 i den skotske ligaen, og Ronny Deilas lag fikk dermed en viss oppreisning etter søndagens overraskende tap i FA-cupsemifinalen mot Inverness.

Med seieren mot Dundee er fortsatt ligatittelen innen rekkevidde. Gary Mackay-Steven og Virgil Van Dijk scoret målene som sørger for at Celtics forsprang til neste lag er på hele åtte poeng.

Ligacupen ble sikret tidligere i år, med seier over Dundee United i finalen, men det plager Deila at drømmen om tre titler på én sesong ble knust etter 2-3-tapet i FA-cupen søndag.

— Det var den tøffeste dagen i min karriere på søndag. Jeg må innrømme det, det var veldig hardt, sier Deila ifølge The Scotsman.

Følte seg snytt

Celtic fikk det svært tøft mot Inverness etter at keeper Craig Gordon ble utvist tidlig i andre omgang. I tillegg følte Celtic seg snytt for straffe da en heading fra spissen Leigh Griffiths traff hånden til Inverness-spiller Josk Meekings. Verken assistentdommeren bak mål eller hoveddommeren reagerte.

— Alle er selvfølgelig sinte på grunn av dette. Det er små detaljer som kan gjøre at du mislykkes, og i dag var det en liten detalj som gjorde det vanskelig for oss. Derfor er det så vanskelig å vinne tre titler, sa Deila etter kampen, med klar adresse til dommerne.

Les også

Deilas trippeldrøm knust etter høydramatisk cupsemi

39-åringen sier at han brukte søndag kveld og mandag på å «stirre i veggen».

— Vi ønsket det virkelig (å vinne tre titler, journ.anm.) og vi hadde en skikkelig god mulighet. Så det var tøft på søndag og mandag. Men nå har det gått over. Nå ønsker jeg bare å vinne kamper og få ligatittelen til Celtic Park. Da har vi gjennomført en bra sesong, sier Deila.

Hyller supporterne

Den tidligere Strømsgodset-treneren hyller sitt lag for å slå tilbake etter den skuffende opplevelsen søndag.

— Jeg er veldig fornøyd med kampen. Jeg er stolt av dem. Det var hardt og vi har spilt mange kamper på rad nå, pluss 120 minutter på søndag i tillegg til at vi må hanskes med den store skuffelsen. Men jeg var klar for denne kampen og vi vant en fortjent seier, konstaterer han.

Deila reserverer en spesiell ros til Celtic-supporterne som tok turen til Dundee.

— Jeg er veldig fornøyd med spillerne og med fansen, de var utrolige i dag. De sto bak laget og løftet oss. Det var nesten bedre enn å spille på hjemmebane.

 1. Les også

  Celtic vil ha videodømming etter cupfadese

 2. Les også

  Deilas drøm knust: - Kanskje vi må ha sju dommere

Les mer om

 1. Internasjonal fotball
 2. Scottish Premiership
 3. Celtic FC
 4. Ronny Deila

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Deilas drøm knust: - Kanskje vi må ha sju dommere

 2. FOTBALL

  Celtic vil ha videodømming etter cupfadese

 3. FOTBALL

  Deila-signering hyller Stefan Johansen

 4. FOTBALL

  Celtic kan bli seriemestere på lørdag

 5. FOTBALL

  Deila: - Derfor man må elske fotball

 6. FOTBALL

  Deila og Johansen ble seriemestere: - Vi har oppnådd noe stort