Fagermo: - Flaut at Rosenborg må søke om spesialbehandling

Odd-treneren mener NFF avgjør eliteserien om de godkjenner RBKs forespørsel. Viking-trener Kjell Jonevret reagerer også på trøndernes ønske.

Dag-Eilev Fagermo mener NFF ikke kan forskjellsbehandle Rosenborg og andre klubber.

Rosenborg har søkt om å få utsatt eliteseriekampen mot Viking i Stavanger 30. juli etter at de onsdag avanserte i Mesterliga-kvalifiseringen med 5-4 sammenlagt over Norrköping.

Det bekreftet Tove Moe Dyrhaugtil adressa.no i onsdag.

Rosenborg viser til at NFF før sesongen sa at de skulle legge til rette for norske klubber i Europa og at det ikke vil være gunstig for serielederen å spille kamp i Rogaland lørdag.

Mandag setter Rosenborg kursen mot Kypros der APOEL venter i kommende kvalifiseringsrunde.

— Bare å dele ut gullet

Søknaden får Dag-Eilev Fagermo til å riste på hodet.

— Det er bare å dele ut gullet til Rosenborg hvis det skal være sånn. Da er det ikke konkurranse mellom klubbene på like vilkår i Tippeligaen, sier Fagermo til VG.

Odd ligger på 2.plass på tabellen med 33 poeng - fire bak nettopp RBK - og Fagermo mener avgjørelsen i verste fall kan avgjøre eliteserieutfallet. Skienslaget tapte søndag 2-1 i Bodø etter at de selv hadde en tøff tur til Hellas i Europaligaen.

- Seriegull med bismak

— Rosenborg kommer i så fall til å vinne seriegullet med en bismak. Det er flaut at en klubb som Rosenborg, med sine ressurser og den største spillerstallen, må søke om spesialbehandling for å vinne Tippeligaen. Det er ikke rart at de kan toppe laget i Champions League-kvalifiseringen hvis de får utsatt kamper i Tippeligaen, sier Odd-treneren.

Kjell Jonevret er innstilt på lørdagskamp mot Rosenborg.

Viking-trener Kjell Jonevret var klokkeklar hva han mente om saken, da han torsdag ettermiddag engasjerte seg på sin Twitter-konto.— NFF og Rosenborg vil flytte vår kamp om NI dager! Det kan da ikke NFF gjøre? Herregud, tror de at dette er en lekestue? spør Jonevret på Twitter.

Rosenborgs assistenttrener Erik Hoftun svarer slik på kritikken fra Fagermo:

— De (NFF) har jo sagt at Europacup er viktig og høyt prioritert for norske klubber. Derfor ønsker de å legge forholdene til rette for at vi får optimale forberedelser til kampene som kan sende oss til gruppespill, sierhan til Adresseavisen og legger til:

— Vi satser på Europacup, i motsetning til Odd. De stiller ikke toppet lag i Europa.

Er i dialog

Nils Fisketjønn i NFFs konkurranseavdeling bekrefter overfor VG at de har mottatt søknaden.

Torsdag kveld spiller telemarkingene returkamp i Europaligaen mot greske PAS Giannina. Odd ligger under 3-0 fra første møte.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk