Fotball

Årets verste TIL-tap mot eliteseriens svakeste: - Dette er ikke bra nok

TIL var elendige da de tapte mot bunnlaget Start, og har for alvor sendt seg inn i bunnstriden.

 • Rune Robertsen
  iTromsø

START — TROMSØ 2-1

KRISTIANSAND (iTromsø): Gutan tapte 1-2 på Sørlandet mot et lag som ikke har noe som helst å spille for, og har rykket ned for lengst.

— Vi må krige i tre kamper til. Dette er ikke bra nok, og jeg er misfornøyd, sa TIL-trener Bård Flovik til TV 2 etter kampslutt.

Start jublet for seier mot Tromsø. Foto: NTB scanpix

Han fikk spørsmål om hvorfor TIL ikke klarte å skape mer på slutten mot et Start-lag som attpåtil fikk en spiller utvist.— Guttene våre vil enormt mye så dette tar vi ikke på vilje, men på evne, sa Flovik til iTromsø.

TIL står nå med 30 poeng før flere av lagene rundt dem spiller senere i kveld.

Drømmestart

Oppgjøret startet dog fantastisk for TIL som gikk rett i angrep og fikk sin første corner før minuttet var spilt. Thomas Lehne Olsen fikk avslutte fra ni meter, men rett på Starts målvakt Håkon Opdal.

Og det skulle ikke gå lang tid før Lehne Olsen fikk uttelling. Drøye tre minutter var spilt da Gjermund Åsen avsluttet fra 20 meter etter sterkt forarbeid av Runar Espejord. Opdal ga en retur og der var Lehne Olsen og sendte TIL i ledelsen. En drømmestart på Sør Arena.

Start kom mer med i oppgjøret etter sjokkåpningen, men det var TIL som var nære å øke ledelsen. Aron Sigurdarson kom med fart mot Starts 16-meter på en kontring etter 11 minutter etter en pasningen av Magnus Andersen. Avslutningen ble reddet av Opdal, og klarert av en Start-spiller.

Så slo Start tilbake. Ulrik Yttergård Jenssen tapte en hodeduell etter en corner. Headingen ble reddet av Loncaric, men på returen klarte Erlend Segberg å krige inn ballen fra to meter. Svakt av Gutan som slapp hjemmelaget inn i kampen på sin første sjanse.

Paralyserte

Og det skulle bli verre. Etter 28 minutter stanget Lars Jørgen Salvesen Start i ledelsen 2-1 etter et innlegg fra TILs venstreside. TILs nykomponerte midtstopperpar Ulrik Yttergård Jenssen og Magnar Ødegaard slet voldsomt, og denne gangen var det sistnevnte som ikke klarte å markere sin mann. Gutan virket i det hele tatt helt paralyserte etter at de selv tok ledelsen etter tre minutter.

Start fortsatte å skape muligheter inn mot pause, og særlig på TILs venstreside kom de urovekkende enkelt til innlegg. Mange ventet på at TIL-trenerne skulle gjøre endringer da lagene gikk til garderobene mellom omgangene.

Flere bytter

Hovedtrener Bård Flovik gjorde ingen bytter til pause, og sendte de samme 11 ut på matta i Kristiansand for å spille de siste 45 minuttene. Lite skjedde før Mikael Norø Ingebrigtsen ble byttet inn for Sigurdarson etter 57 minutter.

Start var etter 64 minutter nære ved å score, men Loncaric reddet avslutningen fra Skogmo. 68 minutter var spilt da midtbanespiller Magnus Andersen ble byttet ut til fordel for angrepsspiller Sofien Moussa, noe som betydde en formasjonsendring til to spisser.

Spillet åpnet seg mer opp for TILs del og bare et par minutter senere headet Espejord et innlegg tilbake til Ingebrigtsen. Avslutningen gikk mot krysset, men ble hentet ned av Opdal.

Wangberg inn som spiss

For Start hadde ikke sluttet å kjøre offensivt. Minuttet etter Ingebrigtsens sjanse kom Salvesen fri åtte meter fra TIL-målet, og headet ballen mot vinkelen. En strålende redning fra Loncaric hindret der og da 3-1 til Start.

Full fyr i teltet ble det etter 77 minutter da Start-innbytter Rolf Daniel Vikstøl fikk rødt kort etter en stygg takling av Gjermund Åsen, og TIL fikk spille 11 mot 10. I tumultene kom midtstopper Simen Wangberg inn som spiss (!).

Naturlig nok ble det et voldsomt press mot hjemmelagets mål de neste minuttene. Men TIL klarte utrolig nok ikke å skape noen skikkelige muligheter – selv ikke i de fire overtidsminuttene.

Nå venter en utrolig viktig kamp mot Vålerenga neste søndag i den tredje siste serierunden.

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. IK Start
 3. Tromsø IL

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Salvesen matchvinner da Vikstøl så rødt

 2. FOTBALL

  TIL-spillerne om egen innsats: - Unødvendig, elendig, pinlig

 3. FOTBALL

  Cupdramaet tvinger Tromsø til mange endringer på laget 

 4. FOTBALL

  TIL-keeperen hyllet som matchvinner: - Jeg kunne ikke vært mer glad

 5. FOTBALL

  Sjekk TIL-børsen etter årets flaueste tap

 6. FOTBALL

  To spillere skilte seg ut på TIL-børsen