Hareides VM-motstander går til rettssak for å få kapteinen spilleklar

Perus landslagskaptein Paolo Guerrero kjemper mot CAS-avgjørelse.

HÅPER: Paolo Guerrero førte Peru til VM, men er nå utestengt.

Peru bringer dopingsaken til landslagskaptein Paolo Guerrero inn for en sveitsisk domstol i et håp om å få 34-åringen spilleklar til fotball-VM.

Peru er i gruppe med Åge Hareides Danmark i fotball-VM. I Gruppe C finner vi også Frankrike og Australia.

Veteranen er utestengt av Idrettens voldgiftsrett (CAS) i 14 måneder etter at det ble funnet spor av det forbudte stoffet benzoylecgonine, som blant annet finnes i kokain, etter en VM-kvalikkamp mot Argentina i oktober.

Perus fotballforbund håper at en sivil, sveitsisk rettsinstans vil overprøve CAS-domstolen, som holder til i nettopp Sveits (Lausanne). Siden CAS holder til i alpelandet, kan en beslutning der bringes inn for det sveitsiske rettsapparatet.

– Vi fortsetter på vår vei i Sveits … i troen på at vi får se Paolo i VM, heter det i en uttalelse fra Perus fotballpresident Edwin Oviedo.

Paolo Guerrero fra høringen i CAS-domstolen i mai.

Peru håper dommen faller allerede til uken. Guerrero har hele tiden hevdet at han har fått i seg det forbudte stoffet etter å ha drukket kokate, som er en helt lovlig te-drikk i en rekke land i Latin-Amerika.

Tidligere har FIFA-president Gianni Infantino gitt beskjed om at han ikke kan hjelpe Guerrero.

Guerrero, som i en årrekke spilte i Bayern München og Hamburger SV, ble først utestengt i ett år. Det ville kostet ham VM-spill, men FIFA reduserte straffen til seks måneder etter anke. Den straffen mente WADA (Verdens antidopingbyrå) var for mild og anket saken inn for CAS-domstolen.