Fotball

Krise i Standard Liége etter fadesen i Molde

Fansen vil sparke treneren etter «tidenes verste tap»

Kritisk: Fotballjournalist Marni Geukens mener bortekampen mot Molde var en av Standard Liéges fem dårligste kamper gjennom tidene.
  • Trond Hustad
    Rbnett

LIÉGE: 0-2-tapet i Molde sist uke har skapt krisestemning blant frustrerte supportere. Fansen forventer at Standard Liége-spillerne reiser seg og slår ut Molde i torsdagens returkamp.

— Tilhengerne som reiste til Molde beskriver dette som det verste tapet i historien. Jeg mener definitivt dette er en av de fem svakeste kampene jeg har sett, sier sportsjournalist Marnik Geukens som følger Standard Liége for avisa Het Belang van Limburg. Han var selv til stede på Aker stadion.

— Det er sjelden Standard ser så dårlig ut, og det kunne gått enda verre. De kunne jo lett tapt 1-5, sier han til Rbnett.

STRÅLENDE SEIER: Mohamed Elyounoussi har nettopp lagt på til 2-0 for Molde mot Standard Liège.

Presset på manageren og spillerne er enormt foran torsdagens returkamp på Stade de Sclessin. Etter kampen i Molde måtte kaptein Jelle Van Damme, med fortid i Ajax, Anderlecht og Werder Bremen, forklare seg for 30 tilreisende – og rasende – supportere.— Søndag spilte Standard en god kamp og hadde fortjent å vinne mot serieleder Oostende (1-2). Men fansen er misfornøyd med både resultatene og måten laget spiller fotball på. Standard har hatt stor suksess med 4-4-2, og har ikke lyktes etter omlegginga til 4-3-3. På stadion søndag ropte publikum på Eric Gerets. Mange vil at han skal ta over som manager, forteller Geukens om den belgiske landslagslegenden som startet sin strålende karriere i Standard Liége.

Det forventes at hjemmelaget åpner i et forrykende tempo torsdag. Og at publikum vil gjøre det hett for Molde-spillerne.

— Standard har fantastiske supportere som gjør alt for å støtte laget sitt. Molde får garantert en tøff velkomst på stadion. Men de kan også snu seg mot sitt eget lag hvis det går dårlig. Heldigvis for Molde blir det ikke fullt og 25.000. Det er solgt rundt 10.000 billetter, jeg tror ikke det blir mer enn 15.000, sier Marnik Geukens.

Manager Slavo Muslin var optimist på onsdagens pressekonferanse.

— Vi har et godt lag, og spiller vi vårt eget spill vil vi slå Molde. Det har ikke gått så bra som vi håpet i år, men spillerne jobber hardt og vil gjøre alt de kan for å vinne kampen, sa Muslin.

PS: Standard Liége stiller trolig uten flere sentrale spillere mot Molde, blant andre den danske forsvareren Alexander Scholz.

Les også

  1. Tre storkamper på elleve dager

  2. Duell verdt 300 millioner

  3. Torsdag spiller Berg Hestad sin 63. Europacup-kamp

Les mer om

  1. Europa League
  2. Champions League
  3. Molde FK