Fotball

Storavis: Real Madrid-sjefen ville mistet autoritet om han ga Ødegaard debuten

Spanske sportsaviser analyserer hvorfor Carlo Ancelotti ga blaffen i publikums misnøye.

Carlo Ancelotti lot være å gi Martin Ødegaard debuten mot Almería. Her passerer Ødegaard Ancelotti ved trenerbenken i forkant av kampen.
  • Nicholas Bergh
    Nicholas Bergh
    Journalist

Til onsdagens hjemmekamp mot Almería var Martin Ødegaard tatt ut i Real Madrids A-lagstropp for første gang.

Og med fem minutter igjen hadde Real Madrid-trener Carlo Ancelotti en alle tiders mulighet til å bytte inn 16-åringen. Hjemmelaget ledet 3-0, og italieneren hadde en byttemulighet til. Men Ancelotti overrasket alle ved å bytte inn Nacho Fernández i stedet.

Dermed ble også Borja Mayoral, et annet stortalent fra klubbens ungdomsakademi, værende på benken.

I dagene etter kampen har flere spanske sportsmedier prøvd å forklare hvorfor Ancelotti lot være å bytte inn Ødegaard.

Både nettstedet goal.com og storavisen Marca ser på beslutningen som en måte å markere seg på for Ancelotti.

Journalisten Pablo Polo mener byttet viser at Ancelotti er en «garderobe-mann» og ikke en «klubb-mann». Med det mener han at å gi Ødegaard spilletid ville brutt med uskrevne regler i Real Madrid-garderoben.

— Ancelotti visste at beslutningen om å gi Ødegaard debuten ville kostet han mer enn det ville gitt han, mest av alt fordi han ville mistet autoritet i spillergruppen, skriver Polo i en artikkel for Marca.

Les også

Den som venter på Martin Ødegaard

— Fikk klar beskjed

Marca-journalisten hevder også at Ancelotti tok denne beslutningen på tross av at han hadde fått «klar beskjed» (fra hvem er uspesifisert) om at det ville sette han i et godt lys å gi Ødegaard spilletid, og dermed gjøre nordmannen til tidenes yngste Real Madrid-spiller.

Her er Martin Ødegaard i oppvarming i 2. omgang av kampen mot Almería.

Videre skriver journalisten at det var viktig å gi nettopp Nacho spilletid, fordi 25-åringen er «et eksempel til etterfølgelse når det gjelder profesjonalitet».— Å fortelle Nacho at Ødegaard skulle bli byttet inn før ham hadde vært vanskelig for Ancelotti, og det kunne forvirret stemningen i garderoben på et tidspunkt der sesongen skal avgjøres.

Les også

Ødegaard-nyheten går verden rundt

— Man gir ikke bort muligheter

Alberto Piñero i goal.com hevder at det var tendenser til piping da Ancelotti byttet inn Nacho i stedet for Borja Mayoral eller Martin Ødegaard.

Journalisten skriver videre at Ancelottis valg er et tegn på at han ikke er en «tribunero» (én som er opptatt av å blidgjøre fansen, journ. anm.).

— Gesten rettet mot Ødegaard var å ta ham ut i troppen etter et halvår som sikkert har vært kjedelig i Castilla. Det var nok. Man gir ikke bort muligheter, de må spillere gjøre seg fortjent til.

Ancelotti fikk spørsmål om Ødegaard etter kampen mot Almería.

— Ødegaard har gjort det bra, men han må fortsette å jobbe hardt for å være aktuell for spill på A-laget. Han er veldig ung og har fremtiden foran seg, sa trenerprofilen.

Les også

Martins Ødegaards tøffe lekse

Skal spille for B-laget lørdag

Ødegaard har fortsatt til gode å på jevnlig basis vise sitt beste for klubbens B-lag, noe som til og med har ført til kritikk fra spanske sportsmedier, spesielt sportsavisen AS.

I forkant av onsdagens benkesitting på Santiago Bernabéu hadde Ødegaard også slitt med en ribbeinsskade. Nå har imidlertid 16-åringen lagt problemene bak seg.

Det spørs imidlertid ikke om toget gikk med Almería-kampen når det gjelder en førstelagsdebut denne sesongen.

Real Madrid går nemlig nå inn i avgjørende kamper, flesteparten av de mot antatt tøff motstand, i Champions League og La Liga.

Fotballmagasinet World Soccer spekulerte i om hvorvidt Ødegaard ville få sjansen i lørdagens toppkamp mot Sevilla, men Ødegaard er i stedet med i B-lagstroppen til oppgjøret mot Real Sociedad B.

Det bekreftet klubben på sine hjemmesider fredag.

Lørdagens kamp er langt fra ubetydelig for Real Madrid Castilla. Klubben er i akutt poengnød i kampen om opprykk til nivå to. Med tre kamper igjen ligger mannskapet som ledes av Zinedine Zidane på en 7. plass, to poeng bak Toledo, som innehar den tredje og siste playoff-plassen.

Real Sociedad B-Real Madrid Castilla har avspark klokken 18 lørdag, og det er TV 2 som har rettighetene.

Les også

  1. Brannfakkel fra Eggen: - Ødegaard bør ikke debutere i dag

Les mer om

  1. Spansk fotball
  2. Martin Ødegaard