Fotball

- Sjokkerende på defensive dødballer

Morten Langli mener Norges forsvarsspill var under enhver kritikk i 1-1-kampen mot Russland.

Anders Konradsen (med hendene over hodet) og de andre norske spillerne fortviler etter Russlands 1-1-scoring.
  • Fredrik Saltbones

Norge — Russland 1-1 (0-1)

Isolert sett er 1-1 mot VM-klare Russland ikke et dårlig resultat. Men Norge kan takke keeper Rune Almenning Jarstein og litt marginer for at det ikke ble tap mot Fabio Capellos menn.

TV 2s fotballkommentator Morten Langli.

For forsvarsspillet Norge leverte var i stor grad meget bekymringsverdig. Gang på gang fikk russere stå umarkert og avslutte fra kort hold mot det norske målet.Morten Langli kommenterte kampen for TV 2. Han var alt annet enn imponert av det norske forsvarsspillet:

— Norge er jo sjokkerende på defensive dødballer. Folk får stå alene i sekstenmeteren i hver kamp. Å gå gjennom hvordan man skal forsvare seg på dødballer er så basis. Alle lag går gjennom det foran kampene, det har garantert også Norge gjort, sier en mildt rystet Langli til aftenposten.no.

  • Les også: Høgmo: - Vi må «sharpe» i begge boksene
  • Les også: Kommentar: Verdt et forsiktig smil, Høgmo!

Høgmo: - Voldsomt forbedringspotensial

Allerede etter tre minutter la ballen i nettet bak keeper Rune Almenning Jarstein, og bare tilfeldigheter og en god norsk keeper sørget for at 0-1 sto seg til pause. Andre omgang åpnet nærmest like horribelt, og nærmest hver eneste gang Russland kom seg rundt på kanten, ble det farlig inne i boksen.

Det var også Høgmo opptatt av etter kampslutt.

— Vi slipper til for mye innlegg, det er et gjennomgående problem. Der har vi et voldsomt forbedringspotensial, sier Per-Mathias Høgmo til TV 2. — Vi får en del gode svar, men vi må «sharpe» i begge boksene – der ligger det et forbedringspotensial, innrømmer landslagssjefen.

Tidligere landslagsassistent, Ola By Rise, mener Høgmo må få tid på seg.

— Det henger sammenTidligere landslagsassistent Ola By Rise er opptatt av å gi «det nye landslaget» mer tid.

— Det er opplagt at forsvarsspillet ikke fungerer optimalt i øyeblikket. Men Høgmo har sagt at dette er en prøvefase, det er et valg han har tatt. Da synes jeg det valget skal respekteres, mener By Rise.

- Er det for vanskelig og naivt for et norsk landslag å fokusere både på forsvars- og angrepsspill samtidig?

— Nei. I mitt hode henger det ene sammen med det andre. Så blir det en vurdering om man skal prøve å styre kamper mot lag som er bedre enn seg, der er kanskje en mellomting bedre.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball