Fotball

Van Gaal fikk viljen sin – United-trenere trekker seg fra England-jobb

Manchester Uniteds mektige manager Louis Van Gaal ba støtteapparat si fra seg England-jobbing.

FÅR VILJEN SIN: Louis van Gaal.
  • Kjetil Flygind

Nederlandske Louis van Gaal får som regel viljen sin. Så også i spørsmålet om Manchester Uniteds fysiske trener Tony Strudwick og massør Rod Thornley sk ullefå fortsette å jobbe med det engelske landslaget eller ei.

Svaret er nei. Det får de ikke.

Tirsdagens kamp mot Skottland blir United-duoens siste som en del av støtteapparatet til Roy Hodgson, skriver united.no.

Store skadeproblemer

Tidligere i høst sa Louis van Gaal at han ønsket at de to skulle bruke all sin tid på Manchester United. Og der har det vært mer enn nok å gjøre. For Uniteds skadeproblemer har vært store til nå denne sesongen. Derfor må Strudwick og Thornley nå avslutte sine engasjementer med landslaget.

— Jeg vil takke Rod og Tony for deres innsats i den tiden de har vært en del av landslaget. Jeg vil også takke Manchester United som har gitt dem lov til å være en del av vårt støtteapparat. Vi er lei oss for at de gir seg hos oss, men ønsker dem begge alt det beste for fremtiden, sier England-manager Roy Hodgson til det engelske fotballforbundets hjemmeside.

Rod Thornley, bror av tidligere Manchester United-spiller Ben Thornley, avslutter England-karrieren med sin kamp nummer 161 tirsdag. Han har vært i United siden år 2000. Tony Strudwick har vært i United i åtte sesonger, og sluttet seg til Englands støtteapparat før VM i Brasil i sommer.

Nå blir oppgaven å sørge for at Manchester United-stallen kommer seg til hektene igjen. I tur og orden har Wayne Rooney, Robin van Persie, Luke Shaw, Radamel Falcao, Michael Carrick, Phil Jones, Chris Smalling, Rafael med flere slitt med skader.

Kanskje hjelper det å få alle i det medisinske apparatet på jobb 100 prosent.

Les også

  1. United-floppen Moyes klar for spansk klubb: - Min største utfordring

  2. Mata sikret Uniteds første seier på en måned

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Englands herrelandslag fotball
  3. Louis van Gaal
  4. Manchester United