– Zlatan Ibrahimovic blir lagkamerat med Jørgen Skjelvik og Ola Kamara

Manchester United bekrefter at stjernespissen er ferdig i klubben.

Zlatan Ibrahimovic har slitt med skadeproblemer i lang tid. Men forrige sesong preget han Manchester United-laget. Her jubler han for en scoring under en kamp mot Southampton i februar i fjor.
  • Nicholas Bergh

Zlatan Ibrahimovic (36) har glimret med sitt fravær i Manchester United de siste ukene. Tidligere torsdag skrev BBC at en overgang er nært forestående.

Nå bekrefter klubben i en pressemelding at spissens kontrakt er avsluttet med umiddelbar virkning.

Zlatans kontrakt skulle opprinnelig gå ut 30. juni.

ESPN mener å vite at Los Angeles Galaxy blir Ibrahimovic’ nye klubb. Sports Illustrated hevder at spissen allerede har signert en kontrakt som strekker seg ut 2019-sesongen - og at dette vil bli bekreftet allerede fredag.

Får de rett, blir han i så fall lagkamerat med nordmennene Ola Kamara og Jørgen Skjelvik.

Les også

Manchester United starter kvinnelag

Positiv Kamara

Begge de to nordmennene sluttet seg til klubben i vinter. Ola Kamara kom fra Columbus Crew – mens Skjelvik har spilt i Rosenborg de siste sesongene.

– Det blir enten en sterk konkurrent eller en fantastisk spissmakker. Jeg håper på det siste. Jeg ser for meg et bra samarbeid med ham. Han er en stor mann, og vil ta med seg mye positiv om han kommer til LA, sier Ola Kamara til TV 2.

Jørgen Skjelvik og Ola Kamara kan få en verdensstjerne inn i LA Galaxy-garderoben snart.

Han har fått med seg Zlatan-ryktene som har fått mye spalteplass de siste månedene. Kamara tror svensken kan påvirke interessen for den amerikanske fotballigaen MLS.

– Jeg tror det vil være veldig positivt, spesielt for den skandinaviske interessen for MLS.

– Det er jo andre verdensstjerner som har kommet til MLS. Mange har vært litt på tampen av karrieren, men det er også mange talenter og gode søramerikanske spillere i ligaen. Hvis vi får et navn som Zlatan, som så lenge har vært en av verdens beste spillere, så er det veldig positivt.

Spekulasjoner om rekordlønn

LA Galaxy skal ha vært interesserte i å hente svensken i lang tid.

Zlatan har en fenomenal karrière i europeisk fotball bak seg. Etter at han slo gjennom for Malmö FF rundt årtusenskiftet, har ferden gått videre til Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, Paris Saint-Germain og til slutt Manchester United.

Les også

Landslagskeeperen opplevde alle foreldres mareritt. Etter fire år gjør han comeback mot Norge.

Nivået i amerikansk «soccer» regnes for å være betraktelig svakere.

Ifølge Sports Illustrated får Zlatan en årslønn på 1,5 millioner dollar (rundt 11,5 millioner kroner.