1.-divisjonsklubb ville ha Gundersen – TIL sa blankt nei

Like før overgangsvinduet stengte avviste TIL en henvendelse på stoppertalentet Jostein Gundersen (21).

TIL-STOPPER: Jostein Gundersen kunne byttet klubb før overgangsvinduet stengte.

– Det kom en agenthenvendelse i helgen til meg angående Jostein – som jeg avviste kontant, bekrefter TILs sportssjef Svein-Morten Johansen til iTromsø.

Han vil ikke kommentere hvilken klubb det gjaldt, men etter det iTromsø kjenner til var det 1.-divisjonsklubben Åsane som ville låne Gundersen – som tidligere har vært innom U21-landslaget.

– Jostein er sentral hos oss. Med det antallet stoppere vi har i det bakre ledd, så er det naturlig at han er med i våre planer, sier Johansen.

– Det var vel heller slik at TIL tidligere i vinter ønsket å styrke laget på stopperplass?

– Ja, det kan du si, svarer sportssjefen.

– Best å være i TIL

Etter dagens trening har Gundersen følgende å si om interessen fra Åsane.

– Jeg visste ikke noe om dette før jeg i går fikk en melding fra en avis i Bergen med spørsmål om jeg var på vei dit, sier 21-åringen.

– Hva tenker du om at TIL avviste dette kontant?

– Det er jo en tillitserklæring, holdt jeg på å si. Jeg tror vi alle er enige om at jeg trengs her. Det er selvfølgelig hyggelig at noen synes jeg kan komme inn å forsterke et lag, men akkurat nå er det best å være i TIL. Jeg er nærmere enn noen gang å få spille her, sier Gundersen, som bodde i Bergen til han var syv år.

– Jeg har alltid vært glad i Bergen og har skarre-r-en fortsatt. Jeg føler meg som en tromsøværing langt mer enn en bergenser, men Bergen er en litt spesiell by for meg, fortsetter Gundersen, som er usikker til søndagens kamp mot Ranheim på grunn av en ankelsmell.

– Jeg vet ikke hvor lang tid det tar, men vi får se til helgen. Det kan hende det tar litt lengre tid.

Åsane har for øvrig tidligere i vinter hentet tromsøværingen Tomas Kristoffersen fra Sandnes Ulf og topper tabellen etter en serierunde.

Les også

Debuterte med scoring: – Jeg kommer til å bli mye bedre

Ville hente stopper

Simo Valakari sier Gundersen har hatt en sterk forsesong med TIL.

– Han er definitivt en spiller vi vil ha her. Selvfølgelig trenger Jostein å spille, men jeg ønsker at han kjemper seg inn i elleveren her. Det er han mer enn kapabel til å gjøre, sier TIL-treneren.

Tidligere i overgangsvinduet ønsket TIL å hente en venstrebeint stopper som erstatter for Ulrik Yttergård Jenssen. Blant annet gjorde klubben en henvendelse på Ranheims Christian Eggen Rismark – men en prislapp på rundt 2 millioner kroner skal ha skremt TIL bort.

– Vi vurderte å hente en stopper, men med Tom (Høgli) og Jostein har vi bra dekning, sier TILs sportssjef.

Les også

OL-helten tatt imot som popstjerne – slik skal Forfang bidra til nye hoppbakker i Tromsø

– En fin miks

Totalt har TIL fått inn fire nye spillere til 2018-stallen: Høgli, Oliver Kjærgaard, Daniel Berntsen og Robert Taylor (lån med opsjon på kjøp).

– Vi har fått en fin miks av erfaring og fremtid. Det er litt interessant at de to siste (Berntsen og Taylor) utgjorde høyresiden mot Molde – og de gjorde det på en bra måte, sier Johansen.

– Det er to ting som er viktig for oss, fortsetter sportssjefen.

– Det er viktig at spillerne som slet med skader i fjor, Runar Espejord, Mushaga Bakenga og Slobodan Vuk, blir sentrale og tar steget opp. Det andre er at vi har gjort kloke økonomiske investeringer i spillerstallen. Vi har ikke brukt penger på overgangssummer i dette vinduet.

TIL har sågar fått ekstern hjelp til å betale lønna til både Daniel Berntsen og Robert Taylor. Tidligere har Johansen bekreftet at Trond Mohn/Kjell Kolbeinsen har bidratt til at TIL kunne hente Berntsen fra Vålerenga.