Fotball

Han erstatter Ramsteijn hos AaFK: Disse elleve starter mot Strømmen

AaFK-trener Lars Bohinen gjør bare ei endring på laget som slo Levanger 4-0, til dagens viktige oppgjør mot Strømmen. Lars Grønner erstatter en syk Kaj Ramsteijn i forsvaret.

INN PÅ LAGET: Jonas Grønner erstatter Kaj Ramsteijn hos AaFK søndag.
  • Pål Are Lilleheim

I tillegg til at Kaj Ramsteijn er syk, er Ståle Steen Sæthre ute med skade.

AaFK-trener Lars Bohinen gir med andre ord omtrent full tillit til startelleveren fra kampen mot tabelljumbo Levanger, til dagens uhyre viktige møte med Strømmen – som er høstens store formlag.

Strømmen har ikke noe å spille for, men er et av de absolutte formlagene i høst. På de siste ni kampene har laget kun tapt en kamp, én har endt med uavgjort og sju med seier! På hjemmebane står de med fem strake seiere.

Les også

Strømmen-treneren advarer AaFK: – Dere bør frykte oss

Bør vinne

Det meste er vel sagt og skrevet om tabellsituasjonen som AaFK har endt opp i, der de har gått fra å lede divisjonen med god margin til å være avhengig av hjelp for å rykke direkte opp til den øverste divisjonen.

Sannheten kommer de ikke utenom, og oppsummert er den som følger: Avgir AaFK poeng mot Strømmen i dag, må de gjennom kvalifisering. Der skal de i så fall først ut i kamp mot laget som ender på 6. plass. Før dagens runder er det Kongsvinger, men den plassen kan både Nest-Sotra, Tromsdalen og Ullensaker/Kisa havne på. AaFK vil få hjemmekamp.

Les også

Bohinen vil at spillerne skal vite minst mulig

Tett i bunnen i Eliteserien

Vinneren av den kampen skal møte vinneren av kampen mellom lag nummer fire og fem, og ut fra form er det mye som tyder på at det vil bli Sogndal. De vil møte Ullensaker/Kisa eller Kongsvinger.

Vinneren av den kampen skal møte laget som ender tredje sist i Eliteserien. Før helgens runde ligger Start på den plassen. Men i bunnstriden er det uhyre jevnt, og teoretisk er det sju lag som kan havne på kvalifiseringsplass. Realistisk står det likevel mellom Stabæk, Lillestrøm, Start, Strømsgodset og Bodø/Glimt i kampen om å unngå nedrykk – og der alle kan havne på kvalifiseringsplass.

Les også

Hvordan ender dramaet i Eliteserien og 1.-divisjon? Vi har spurt ekspertene

Seier er ikke nok

Om AaFK vinner mot Strømmen, er de likevel avhengige av at Viking eller Mjøndalen avgir poeng i sine kamper. Viking møter Kongsvinger hjemme, et Kongsvinger-lag som har kvalifisering å spille for. Mjøndalen møter allerede nedrykksklare Florø på bortebane. Men merk; Florø spiller sine kamper på naturgress, og 30. september slo de Viking 3-2 på hjemmebane.

AaFK kan klare seg med uavgjort i sitt møte med Strømmen, men da må Mjøndalen tape mot Florø. AaFk har, før dagens kamper, best målforskjell av de tre lagene i toppen.

Etter forrige serierunde var det en resignert AaFK-trener Lars Bohinen som ga uttrykk for at han ikke regner det som særlig sannsynlig at det var noe hjelp å få i de andre kampene. Likevel – selv om de er i gang med det han kaller en plan B, understreket han de skal legge alt de kan for å gjøre sin del av jobben i dagens vanskelige kamp mot Strømmen.

Lagene:

AaFKs startellever (3-5-2): Andreas Lie - Jonas Grønner, Daniel Gretarsson, Oddbjørn Lie - Nikola Tkalcic, Aron Thrandarson, Fredrik Carlsen, Sondre Brunstad Fet, Jørgen Hatlehol - Pape Habib Gueye, Holmbert Fridjonsson.

Innbyttere: Omenås, Spinola Lima, Breivik, Agdestein, Meade, Arnarson og Haug.

Strømmens startellever (4-4-2): Simon Edmund Thomas - Victor Eriksson Grodås, Kristian Jahr, Sverre Bjørkkjær, Mathias Blårud, Anders Bakken Dieserud, Sindre Mauritz-Hansen, Øystein Vestvatn, Charles Chinedu Ezeh - Alexander Ruud Tveter, Ebiye Moses

Innbyttere: Bolstad, Achrifi, Ness, Sildnes, Grødtlien, Andresen, Melby.

Les mer om

  1. Aalesunds FK
  2. Jonas Grønner