Fotball

Atlético i førersetet tross overraskelsestap

Atlético Madrid ble sjokkert av Levante og tapte 0-2 i søndagens møte i spansk 1. divisjon. Serielederne er likevel fortsatt i førersetet, da Valencia holdt Real Madrid til 2-2.

Atletico Madrid-trener Diego Simeone er neppe fornøyd med lagets innsats i søndagens 0-2-tap for Levante, som ligger plassert midt på tabellen.

Atlético Madrid har vist enorm styrke og imponert stort både i den hjemlige serien og på gresstepper rundt om i Europa i mesterligaen denne sesongen. Søndag fikk laget seg en stor overraskelse da Levante slo dem 2-0. Den første scoringen var det Atletico-back Filipe Luis som ga Levante, da han omsatte et hjørnespark i eget nett. Deretter sørget David Barral for 2-0 etter 68 minutter.

— Dette er et glimrende øyeblikk for oss til å stå opp for hverandre og vise hvem vi egentlig er, sa Atlético-trener Diego Simeone etter 0-2. ## Real feilet

Både Diego Costa og David Villa hadde gode muligheter til å score da Atletico bare lå under med ett mål, men de klarte ikke å utnytte muligheten foran Levante-buret. Det kunne blitt skjebnesvangert.

Med 0-2 ga nemlig Atlético byrival Real en gylden mulighet til å knappe inn tre poeng. Men hvittrøyene klarte ikke å ta vare på sjansen de fikk. For Valencia tok føringen to ganger på Santiago Bernabéu - først ved Jeremy Mathieu, deretter ved Daniel Parejo. Ronaldo måtte redde ett poeng for Real Madrid med en nydelig scoring på overtid, etter at Sergio Ramos hadde utlignet den første gangen.

— Vi hadde virkelig behov for en seier, men det klarte vi ikke. Vi hadde nok sjanser til å vinne, men Valencia spilte en god kamp, sa Ronaldo etter kampen.

Dermed har Real Madrid fortsatt fem poeng opp til Atlético på toppen, men «Los Blancos» har én kamp mindre spilt.

Intens avslutning

Mellom de to Madrid-klubbene på tabellen ligger Barcelona. Fjorårets seriemestere har tre poeng opp til Atlético, men bare to poeng ned til Real, som også har en kamp til gode på Barcelona.

Katalonierne, som også avga poeng med 2-2 mot Getafe i helgen, spiller en helt sentral rolle i serieavslutningen. De skal møte Atlético Madrid. Om Real Madrid vinner sine tre siste kamper, må Simeones menn kun ha minst uavgjort i én av de to siste for å toppe tabellen.

— Det er tre fantastiske uker igjen av sesongen, med god innsats og god fotball kan vi klare det. Vi har skjebnen i våre egne hender, sa Simeone. (©NTB)

SPORTSDØGNET

Les mer om

  1. Spansk fotball