Fotball

TV-striden kan bli løst neste uke – ellers blir det oppvask i retten

TV 2 og Fotball Media møtes i Bergen tingrett onsdag.

SKAPTE RABALDER: Fotball Media liker dårlig at Davy Wathne og TV 2 viser målene fra Eliteserien underveis i FotballXtra. Onsdag møtes partene i Bergen tingrett.
  • Roar Lyngøy

Neste uke skal partene prøve å løse flokene i den betente striden som handler om å vise scoringer fra den norske Eliteserien.

TV 2 mener at de har nyhetsretten på sin side når de viser målene i sitt FotballXtra, mens Fotball Media mener at dette er eksklusive rettigheter for Discovery som har betalt i dyre dommer.

Fotball Media kan leve med at TV 2 viser scoringer og høydepunkter etter runden, men ikke underveis.

– Det planlagte møtet er en vanlig del av forberedelsen i en rettsprosess. Utover det har vi ingen kommentarer, sier Tomas Myrbostad, juridisk direktør i TV 2, til Bergens Tidende.

– Gjenstår å se

Knut Kristvang er daglig leder i Fotball Media. Han svarer slik på muligheten for at partene kan komme til enighet nå, og dermed unngå en rettssak.

Les også

Jussprofessor om TV 2-krangelen: – Utspekulert? Ja. Ulovlig? Usikkert

– Det gjenstår å se, sier Kristvang.

Knut Kristvang er daglig leder i Fotball Media.

Blir ikke partene enige, venter en full rettsrunde. Det håper man helst å unngå.

– Fotball har alltid vært viktig for TV 2, og vi ønsker et tett og godt samarbeidsforhold til fotballens organisasjoner. Samtidig må vi hegne om vår redaksjonelle uavhengighet og nyhetsretten. At vi nå er saksøkt endrer ikke på noe av dette, men vi håper selvsagt at tvisten kan løses uten at vi må igjennom en rettssak, uttalte Myrbostad i TV 2 til NTB i slutten av august.

Les også

«Nå koker det over for fotballens kloke hoder»

Punget ut 2,4 milliarder kroner

Før påske stevnet Fotball Media (eid av Norsk Toppfotball og Norges Fotballforbund) TV 2 for bruken av levende bilder i programmet FotballXtra.

Les også

Rosenborg nekter å stille i TV 2s FotballXtra

Fotball Media liker svært dårlig at TV 2 viser målene underveis i sendingene sine. De mener at dette er rettighetsbelagt, etter at Discovery-gruppen punget ut 2,4 milliarder kroner for de norske fotballrettighetene i perioden 2017–2022.

Les også

TV-krigen hardner til: Nå nektes TV 2 å vise cupen og U21-landslaget

TV 2 mener at de har dekning for sin praksis og henviser til den såkalte nyhetsretten. Fotball Media på sin side mener at TV 2 har tatt det altfor langt, blant annet ved å legge inn sportsnyhetssendinger hvert 20. minutt der scoringene er blitt vist.

Les også

TV 2-sending vekker harme: – Det er utspekulert

– Utspekulert, sa Kristvang i Fotball Media.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22145346202647
2Molde22135454262844
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg22115645291638
5Viking2211564240238
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Norsk fotball
  2. TV 2
  3. Eliteserien
  4. Bergen tingrett