NRK: Dommerforeningen vil fjerne Edvartsen

Kollegene vil ikke lenger jobbe sammen med Svein-Erik Edvartsen.

UTE I KULDEN: Toppdommer Svein-Erik Edvartsen har ennå ikke dømt i Eliteserien denne sesongen.
  • Roar Lyngøy

Svein-Erik Edvartsen er tilbake i Eliteserien fra runde 7, sier hans advokat John Christian Elden.

Edvartsen har så langt denne sesongen ikke dømt en eneste kamp i Eliteserien, selv om han regnes som en av Norges beste fotballdommere.

Søndag så konflikten med dommersjef Terje Hauge ut til å ha lagt seg, og det ble uttalt at Edvartsen ville returnere i 7. runde.

Les også

Fastlåst konflikt ryster NFF: Mener dommersjefen bør trekke seg

Men denne uken har Edvartsen fått ramsalt kritikk fra andre dommere i Eliteserien. Dommersjef Hauge innkalte onsdag samtlige dommere og assistentdommere i Eliteserien til et oppvaskmøte på Gardermoen. Ifølge NRK ble Edvartsen sendt på gangen i en time da den betente konflikten ble diskutert. Etter møtet ble en innstilling fra styret i dommerforeningen sendt til Edvartsen og Nils Fisketjønn i NFF.

Torsdag kveld melder NRK at dommerforeningens innstilling er å fjerne Edvartsen.

– NFF har mottatt innspillene fra dommerforeningen. Nå vil vi bruke nødvendig tid og behandle dette grundig og på en god måte, og så kommer vi tilbake med nærmere informasjon når dette foreligger, sier Fisketjønn til fotball.no.

ADVOKATHJELP: John Christian Elden hjelper Svein-Erik Edvartsen i konflikten med dommerseksjonen i NFF ledet av Terje Hauge.

– Ble avsluttet søndag

Edvartsen selv henviser torsdag til sin advokat John Christian Elden.

– Vi forholder oss til at denne tvisten ble avsluttet forrige søndag da Norges Fotballforbund og Svein-Erik Edvartsen ble enige om fortsatt dømming fremover, sier Elden til Bergens Tidende.

– Alle har ytringsfrihet, så lenge man forholder seg lojalt til sine kolleger i samsvar med idrettens lover. Det gjelder selvsagt også de som har meninger om Edvartsen. Noen sak er dette imidlertid ikke nå, og NFF har senest i dag bekreftet at avtalen gjelder, sier Elden.

Les også

Edvartsen beskyldes for å være illojal av dommerkolleger: - Svært uheldig

Avtalen som Elden referer til er at Edvartsen returnerer som dommer i Eliteseriens 7. runde om en drøy uke.

Verken dommersjef Terje Hauge eller Nils Fisketjønn, lederen av konkurranseavdelingen i NFF, har besvart våre henvendelser torsdag.

– Kan ikke samarbeide

Flere dommerkolleger av Edvartsen har varslet at de ikke lenger vil dømme med ham, melder TV 2 og NRK. Dette kommer frem i e-poster som er sendt til dommersjef Hauge og generalsekretær Pål Bjerketvedt i NFF.

– Vi oppfatter at saken er langt mer kompleks og stikker dypere enn det som har fremkommet i mediene, sa leder Ola Hobber Nilsen i Norsk Fotballdommerforening til TV 2 tirsdag.

Les også

NFF bekrefter konflikt med dommerprofil: Edvartsen er utestengt på ubestemt tid

Svein-Erik Edvartsen likte dårlig at han ikke fikk velge sitt eget team. Han mistet også sin mentor, den tidligere dommersjefen Rune Pedersen. Striden med dommersjef Hauge har vart hele sesongen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering