Fotball

Jerv-kapteinen reddet Fredrikstad - i dag dukket denne opp på døren

Glenn Andersen fra Grimstad hylles som en folkehelt i Fredrikstad. Mandag fikk han tilsendt kake som takk for hjelpen.

  • Fredrik Saltbones

Hans 2-2-scoring seks minutter på overtid sørget for at Jerv får spille kvalifisering om opprykk, mens Follo rykker ned til 2. divisjon.

Hadde Follo holdt ut var det fotballstorheten Fredrikstad som hadde rykket ned til nivå tre.

Glenn Andersen fikk marsipankake tilsendt av Fredrikstad Blad etter scoringen som sendte både Jerv til kvalik og reddet østfoldlaget.

Fikk kake tilsendt– Det kom noen titalls meldinger og telefoner fra folk i Fredrikstad. De takket for scoringen min og ønsket oss lykke til i kvaliken, sier Andersen.

– Hva svarte du disse glade FFK-supporterne?

– Jeg skrev «bare hyggelig». Men først og fremst tenker jeg på mitt eget lag, Jerv. Vi gikk for kvalik og klarte det, og det er vi veldig glade for, sier Andersen.

Mandag dukket det opp en marsipankake på klubbhuset til Jerv — tilsendt fra Fredrikstad Blad som takk for hjelpen.

Les også

VIDEO: Se høydepunktene fra Jerv - Follo her.

«Takk, Glenn» er en av overskriftene på Fredriksstad Blad dagen derpå. «Dette er Glenn Brevik Andersen. Det er mannen som sørget for at FFK neste år spiller i 1. divisjon!», skriver avisen og oppfordrer leserne til å sende sin hilsen til Jerv-veteranen.

– Jeg har registrert det. Bare hyggelig, det, sier Andersen.

Har ødelagt for Follo før

Dette var hans første og eneste scoring i 1. divisjon denne sesongen. TV 2 meldte søndag at 2-2-scoringen ikke var Glenn Andersen sitt mål, men et selvmål.

Her har Glenn Andersen (nr.2) akkurat sendt Jerv til kvalifisering og Follo ned en divisjon.

– Helt utrolig at de ikke ser at det er mitt mål. Ballen treffer meg midt i panna og går i mål. Jeg synes synd på den stakkars Follo-spilleren som ble uskyldig hengt ut for å ha laget selvmål, sier Andersen.

Les også

Slik spilles kvalifiseringen til eliteserien

Mens Fredrikstad-fansen digger Grimstad-mannen er Andersen blitt et mareritt for Follo. I 2010 spilte Follo seg utrolig nok til cupfinalen der de møtte Strømsgodset. Sistnevnte vant 2-0, og hvem tror du scoret 2-0-målet for Godset? Glenn Andersen, selvfølgelig.

– Jeg tenker alltid på det laget jeg spiller for. Nå har det gått ut over Follo to ganger. Synd for dem, men slik er fotballen, sier han.

Glenn Andersens kontrakt med Jerv går ut etter denne sesongen.

– Jeg kommer ikke til å flytte fra Grimstad. Enten blir det å fortsette for Jerv eller å legge opp, sier han.

Full jobb ved siden av

Med tre barn å holde styr på samt heltidsjobb i elektrofirmaet Agder El-installasjon ved siden av fotballen, har han ikke akkurat problemer med å få dagene til å gå.

Les også

Jerv-helt ønsket av toppklubb i eliteserien

Andersen synes det bør være et tankekors for Fredrikstad at de var så nær ved å rykke ned, mens Jerv nå kan rykke opp til eliteserien via kvalik.

– I Jerv har spillerne jobber ved siden av fotballen, eller de studerer. Fredrikstad har spillere som kun holder på med fotball. De må gå i seg selv når de holder på å rykke ned, sier Andersen.

I første kvalikhinder venter Hødd. Vinneren der møter enten Kristiansund eller Ranheim før en finale mot det tredje dårligste laget fra eliteserien. Det blir enten Andersens gamleklubb Start eller Mjøndalen.

– Jeg hadde håpet at Start skulle slippe kvalifisering. Akkurat nå tenker jeg ikke på muligheten for at Jerv kan møte Start i en kvalikkamp. Vi har en stor jobb å gjøre for å komme dit, sier Glenn Andersen.

Les også

Jerv reddet fem minutter på overtid: - Det sykeste jeg har opplevd

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. FK Jerv
  3. Follo FK
  4. Glenn Brevik Andersen