Fotball

RBK-stopperen: - Vil nyte hvert minutt om Klose spiller

Holmar Örn Eyjolfsson ønsker å måle krefter mot den tyske legenden.

SER FREM TIL Å MØTE KLOSE: RBK-stopper Holmar Örn Eyjolfsson beundrer den rutinerte tyske spissen.
  • Sjur Magnus Bergstrøm

Han har scoret 71 mål på 137 landskamper for Tyskland. Han er den mestscorende spilleren i VM-historien og ble verdensmester i fjor. Og på torsdag kan det være nettopp Miroslav Klose som skal gjøre livet surt for Rosenborg-spillerne i bortekampen mot Lazio.

— Jeg elsker å spille mot spillere som har bevist at de holder høyt nivå, fordi da får man se hvor god man er selv. Jeg vil nyte hvert eneste minutt hvis Klose spiller. Jeg har sett ham i årevis for det tyske landslaget og han spilte da jeg var så liten som ti år. Han har et stort navn og det vil være morsomt å spille mot ham, sier midtstopper Holmar Örn Eyjolfsson til adressa.no.

GLEDER SEG: Holmar Örn Eyjolfsson ser frem til å møte Lazio. Her fra siste trening før avreise til Roma.

Gleder seg

Islendingen har nervene under kontroll før den viktige Europakampen og gleder seg til å møte Lazio, som ligger på sjetteplass etter åtte kamper av årets Serie A.

— Jeg har sett frem til denne kampen lenge. Vi vet det er et godt lag og det er alltid morsomt å teste ferdighetene sine mot Europas største klubber, sier han.

Les også

  1. Bruttern friskmelder Selnæs til Lazio-kampen

  2. Helland mister flere kamper: - Det er bittert

  3. Fortsatt usikkert om Bruttern mister hjelperen sin

Tror ikke Lazio er det beste laget i gruppa

Spillerne studerte italinerne på film tirsdag og Eyjolfsson tar med seg at det er et lag som prøver å spille korte pasninger og tiki-taka, og understreker viktigheten av å være oppmerksomme og alltid vite hva som er rundt seg i forsvar. Men samtidig er han ikke sikker på om det er det beste laget de har møtt i høst.

REKORD: Miroslav Klose jubler her for sitt 16. VM-mål, i semifinalen mot Brasil i fjorårets VM.

— Nei, jeg tror St. Etienne er et bedre lag, men jeg er ikke sikker. Jeg skal gi deg beskjed når vi har spilt mot dem, sier Eyjolfsson og ler. - Dere klarte uavgjort mot St. Etienne. Betyr det at dere kan få et godt resultat i Roma òg?

— Ja, selvfølgelig. Vi er alltid skumle på kontringer, og når vi kan ligge lavt og forsvare oss, kan vi utnytte rommene de legger igjen hvis de angriper med mange folk, sier han.

Landslagsaktuell

Siden sist kamp RBK spilte i Europaligaen, har Eyjolfsson spilt landskamper for EM-klare Island. 25-åringen tror prestasjonene hans i Europa, vil bety mer for landslagsledelsen enn det han gjør i den norske ligaen.

— Jeg tror de vil se mer på Europaligaen enn eliteseriekampene, der vi dominerer. Det er ikke måten Island spiller. De vil ligge lavt og stresser ikke med å få ballen og heller kontre raskt. Det gjør vi i Europaligaen, så da får de se hvordan jeg presterer i en slik stil, sier han.

Les mer om

  1. Europa League
  2. SS Lazio
  3. Rosenborg BK
  4. Hólmar Örn Eyjólfsson