Tyrkisk storlag beskutt etter storseier: - De ville drepe spillerne

Fenerbahçes lagbuss ble angrepet.

  • 100% Sport

Den tyrkiske storklubben Fenerbahçes lagbuss ble beskutt på vei hjem fra bortekampen mot Rizespor lørdag. Bussjåføren er skadd.

En rekke skudd ble avfyrt mot bussen da Fenerbahçe-troppen var på vei hjem til Istanbul etter å ha slått Rizespor 5-1 i Rize ved Svartehavet, opplyser klubbens visepresident Mahmut Uslu.

Ingen av spillerne er skadd, men bussjåføren ble brakt til sykehus med skader i ansiktet. Uslu, som selv var i bussen under angrepet, anklager gjerningspersonen for å ha forsøkt å «krasje bussen og drepe spillerne».

— Det er ikke til å tro, sier han til tyrkisk fjernsyn natt til søndag.

Diego Ribas og Fenerbahce, her fra en kamp mot Galatasaray, ble beskutt etter lørdagens seier mot Rizespor.

Bilder av bussen viser flere kulehull i frontruten. Skytingen skjedde da bussen var ved byen Trabzon. Byens guvernør bekrefter episoden og sier bussjåføren ikke er livstruende skadd.— Først trodde vi at noen hadde kastet stein på bussen, men kriminalteknikere på åstedet har konkludert med at det var et væpnet angrep, sier guvernør Abdil Celil Oz til fjernsynskanalen 360. Politiet sperret av området og stoppet alle trafikk inntil Fenerbahçe-troppen var fraktet sikkert til flyplassen.

Guvernøren tilføyer at president Recep Tayyip Erdogan, som selv er Fenerbahçe-supporter, har ringt ham for å høre om etterforskningen av angrepet.

Det tyrkiske fotballforbundet fordømmer angrepet i en pressemelding og ber om at gjerningspersonene blir stilt til ansvar «umiddelbart».

(©NTB)