Fotball

Solskjærs Molde opp i ryggen på Rosenborg etter to superbytter

Molde lå under for Bodø Glimt til pause, men vant 2-1 etter to raske scoringer etter hvilen. Thomas Amang og Per-Egil Flo snudde kampen for bortelaget.

Moldes trener Ole Gunnar Solskjær kunne juble etter å ha snudd kampen borte mot Bodø/Glimt.
  • NTB

Molde ligger helt i ryggen på serieleder Rosenborg som slo Brann 3-0 lørdag og har ett poeng opp til trønderne. Seieren betyr at laget fra Rosenes by er ubeseiret etter sesongens fem første kamper for første gang siden 2009. Etter kampen rettet Ole Gunnar Solskjær en stor takk til Eidur Gudjohnsen som spredte ro i Molde-laget da han kom inn i pausen.

– Det er ikke mange som gjør det han gjør. Han roet ned spillerne på banen, sa Solskjær til TV 2.

SCORET: Molde-spiss Thomas Amang kan bli en av eliteseriens store overraskelser denne sesongen.

Innbytter Thomas Amang markerte seg også ved å gjøre sitt første mål for Molde med sitt første touch på ballen.– Han er en spennende spiller som har mye å lære, men han er sterk og rask og utgjør en forskjell for oss i dag. Han kommer til å bli en toppspiller til slutt, sier Solskjær om den kamerunske 18-åringen.

Neste uke tar Molde imot Vålerenga. Da må Solskjær klare seg uten Harmeet Singh som ble utvist i sluttminuttene mot Glimt og suspenderte Eirik Hestad.

Les også

Ekspert totalslakter dommeren etter høydramatisk kamp

Scoret på sitt første touch

Bodø/Glimt fikk en kjempestart i hjemmekampen, men sto igjen uten poeng etter 90 minutter. Etter kun 35 sekunder banket Henrik Furebotn inn 1-0 til de gule med en volley fra 16 meter som suste inn i nettet bak Molde-keeper Ethan Horvath.

Molde virket preget av sjokkstarten og klarte ikke å spille seg til de store sjansene i løpet av de første 45 minuttene. Laget hadde mye ball, men manglet presisjon i siste tredel av banen.

Trener Ole Gunnar Solskjær tok grep i pausen og fikk betalt umiddelbart. Først scoret innbytter Thomas Amang sitt første mål for klubben to minutter ut i omgangen alene med keeper. 18-åringen løp rett bort til Solskjær for å feire.

– Jeg er veldig glad. Han ga meg sjansen, og det var veldig viktig for meg.

Les også

RBK-profil kalte Brann-spiller «feit» på tv

Deretter serverte Eidur Gudjohnsen, som også kom inn i pausen, Per-Egil Flo på 2-1-målet fem minutter senere. Islendingen sendte ballen mellom to Glimt-forsvarere til Flo, som ikke gjorde noen feil alene med keeper Hannes Thór Halldórsson.

– Det hadde vært en større prestasjon om jeg hadde bommet, sa Flo etter kampen.

To strake tap for Glimt

Hjemmelaget jaget utligning, og den beste sjanse hadde Mathias Normann da han fikk ballen på skuddhold etter en klarering. I motsetning til lagkamerat Furebotn banket han ballen like over tverrliggeren.

Glimt fikk en ekstra fordel da Harmeet Singh ble utvist etter to gule kort fire minutter før slutt. Midtbanespilleren var altfor sen i en takling på Trond Olsen. Hjemmelaget klarte imidlertid ikke å komme til noen kvalifiserte sjanser i sluttminuttene, og dermed ble alle poengene med til Molde.

Bodø/Glimt fikk en god start på sesongen med sju poeng på de tre første kampene, men står nå med to strake tap mot Brann og Molde.

– Vi er selvfølgelig kjempeskuffet. Molde får en ro over seg med spillerne som kommer inn og straffer oss etter pause. Vi får de overgangsmulighetene vi ville ha, men er ikke gode nok i dag, oppsummerte Glimt-trener Aasmund Bjørkan. (©NTB)

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde8512158716
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Bodø/Glimt
  3. Molde FK