For et halvt år siden satt han på tribunen i eliteserien. Nå spiller Ruben Gabrielsen som en konge mot de store klubbene i Europa.

Ruben Gabrielsen vil være i best form når MFK samles i januar. Derfor drar han ikke til Spania på juleferie, men hjem til besteforeldrene på Toten.

Nå blir det god jul: Ruben Gabrielsens formkurve peker rett oppover etter sterke kamper i Europa League. Midtstopperen skal bruke juleferien til å trene hjemme hos familien på Toten.
  • Trond Hustad

MOLDE: – Sesongoppkjøring starter jo straks og vi skal spille mot Sevilla om to måneder. Da går det ikke an å fly rundt på Gran Canaria i jula, smiler Ruben Gabrielsen, og sender et lite stikk til lagkameratene som nå slapper av i sydligere strøk.

Les også

Semb Berge vil ha mer spilletid – takket nei til ny kontrakt med Molde

– Men er det bevisst at du vil bruke ferien til å trene i Norge, for at du skal være best mulig i januar og februar?– Ja, jeg vil være i form og vise at jeg vil spille. Da er det en fordel å ligge foran andre i januar. Men denne uka har til og med Vegard (Forren) sykla frivillig før trening, så det er nok mange som kommer til å være gode etter nyttår, sier Gabrielsen.

Les også

Stokkelien trolig ferdig i Start: - Umulig å kombinere fotball her med skole i Oslo

På tribunen

Midtstopperen kom til Molde fra Lillestrøm sommeren 2014. Lenge fikk han mindre spilletid enn han så for seg før overgangen.

– I starten av årets sesong var jeg mye på benken, og fire-fem kamper satt jeg jo på tribunen, også. Det syntes jeg var helt fryktelig. Det var ikke derfor jeg kom hit, og det var veldig kjedelig. Selv om konkurransen med Vegard (Forren) og Joona (Toivio) er knalltøff, så føler jeg fortsatt ikke at jeg fortjente å være ute av troppen, sier Gabrielsen.

I høst har han gradvis presset seg inn på MFK-laget. Og i Europa har han levert mot den ene storklubben etter den andre.

Les også

Han kan bli Moldes neste midtstopper

– Jeg starta begge kampene mot Pyunik og kom innpå i begge mot Dinamo Zagreb. Jeg spilte to kamper mot Standard Liége, Fenerbahçe borte og Ajax hjemme. Så var jeg litt skada mot Celtic hjemme, men kom utpå i bortekampen. Jeg ble bytta inn også hjemme mot Fenerbahçe og spilte hele borte mot Ajax. Jeg har fått vist meg fram i Europa-kampene og det har gitt meg masse erfaring. Sett under ett har 2015 gitt meg veldig mye bra.

– Det ser ut som du har blitt mye tryggere med ball i beina i høst. Hva har skjedd?– For det første er treningshverdagen i Molde veldig god, jeg har lært masse. Og når du går ut på bortebane med 50-60.000 tilskuere på tribunen, kan du ikke stå der og være nervøs. Hvis du holder igjen da, blir du avslørt, sier Gabrielsen.

– Jeg har lært meg å leve i nuet og ha det gøy. Ta tak i kula og bare spille fotball så godt jeg kan. Jeg har ikke vært nervøs i de største kampene, stoler på meg sjøl nå. Det er mye av forklaringa.

Jul på Toten

Han ser for seg en framtid i MFK, selv om det fortsatt er et stykke igjen til fast plass på laget.– Jeg har ikke vurdert utleie eller klubbskifte, jeg vil være i Molde så lenge jeg får spille jevnlig. Hvis jeg leverer varene, så får jeg sjansene mine. Ole Gunnar er «fair» slik, sier 23--åringen.

Fredag reiser han hjem til Toten for å feire jul med familien; bestemor, bestefar og lillebror. Der skal han bare kose seg og slappe av. Og trene.

– Vi bor rett ved Raufosshallen så det blir trening fire-fem ganger i uka. Bestekompisen min skal være med, sier han om Raufoss-spilleren Steffen Hjelmtvedt.

– Ingenting å tape

MFK-stopperen så blant annet Sevilla i Champions League-oppgjøret mot Juventus. Han erkjenner at Molde-laget må være i kanonslag i februar for å ha en sjanse til avansement i Europa League.

– De har et fantastisk lag, med Llorente på topp og Banega på midtbanen. De har en hel haug med bra spillere. Men det hadde Fenerbahçe og Ajax, også og vi klarte oss godt mot dem. Da gruppa ble trukket, jublet vi fordi vi fikk lov til å møte disse lagene. Og så vant vi hele greia. Vi har ingenting å tape mot Sevilla, sier Ruben Gabrielsen.

Solskjær-skryt

– Ruben har spilt både mot Fenerbahce og Ajax tidligere, og jeg var aldri redd for å starte med ham i Amsterdam. Han kan fortsatt bli litt bedre på pasninger og valg med ball, men han har mange kvaliteter. Han er rask, sterk og god i duellene. Mot Ajax sist var han veldig god, rett og slett «outstanding». Da klubben signerte Ruben, var det fordi de trodde han skulle bli en internasjonal spiller på sikt. Det har han nå vist at han kan bli, sier Ole Gunnar Solskjær.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking22163350292151
2Bodø/Glimt22154357292849
3Tromsø22143533231045
4Brann22133639251442
5Molde22125548242441
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk