Fotball

NISO om NFFs behanding av Riise: – Minner om et yrkesforbud

Betsson nekter å stoppe bruken av TV-reklamefilmene med John Arne Riise (35). Likevel finnes det forhåpninger om AaFK-spill for 35-åringen.

John Arne Riise tok farvel med gamle lagkamerater på det norske A-landslaget i 2013. Da ankom han Hotel Bristol med sin Audi. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

 • Fredrik Saltbones
  Fredrik Saltbones

Onsdag formiddag møttes representanter fra Idrettsutøvernes Fagforbund (NISO), Norges Fotballforbund (NFF) og Norsk Toppfotball (NTF). Mål: Å komme til en løsning i Riise-saken.

Selve møtet er nå over, og foreløpig har man ikke kommet frem til en løsning, men partene holder fortsatt dialogen åpen.

– John Arne Riise har terminert den mye omtalte samarbeidsavtalen for å få mulighet til å spille fotball i Norge. NISO støtter Riise i denne saken, og håper alle parter finner fram til en løsning som er bra for spilleren selv, klubben – og for norsk fotball, sier Thomas Kristensen, kommunikasjonsansvarlig i NISO, i en pressemelding.

Ifølge VG har NFF og NTF hentet inn en ekstern advokat som skal vurdere saken på vegne av dem og Aalesund.

 • Får støtte fra Sunnmøre: Her omdøper de omstridt statue til «John Arne Riise»

– Minner om et yrkesforbud

NISO bistår Riise i saken, og i pressemeldingen skriver fagforbundet at de "er spent på grunnlaget for at denne overgangen ikke skal være gjennomførbar, og hvor eventuelt det er hjemmel for å gi Riise noe som minner om et yrkesforbud".

– Jeg setter pris på den jobben som blir gjort for å få dette til, og håper på en snarlig løsning, sier John Arne Riise.

bloggen sin skriver fotballspilleren at han er positiv. Han er allerede enig med Aalesund FK om sine personlige betingelser.

– Jeg tror ting ordner seg i dag. Jeg håper virkelig det, så jeg kan sette meg på flyet i ettermiddag og starte et nytt eventyr.

NISO har et håp om at NFF og NTF vil la Riise spille i den norske eliteserien, selv om det finnes åpenbare utfordringer med det for norsk fotball.

Her er litt bakgrunn:

Tirsdag sa John Arne Riise opp sin avtale med bettingselskapet Betsson, i håp om å kunne spille for Aalesund i eliteserien den kommende sesongen.

Likevel er det ikke nok for NFF. Betsson har nemlig spilt inn fire reklamefilmer med den kjente fotballprofilen. Tre av disse filmene er ennå ikke vist på TV, og er etter det Aftenposten kjenner til koblet opp mot sommerens EM-sluttspill i Frankrike.

Det er et problem for Norges Fotballforbund. Selv om Riise ikke lenger har en skriftlig avtale med bettingselskapet, vil reklamefilmene vises på TV samtidig som han spiller i norsk eliteserie.

Riise kan ikke nekte Betsson å bruke reklamefilmene

Betsson nekter å stoppe bruken av filmene, og AaFK-direktør Henrik Hoff har derfor blitt rådet til å droppe signeringen av John Arne Riise.

Spilleren selv er ganske maktesløs. Han har gjort det NFF og NTF har bedt ham om; å si opp Betsson-avtalen. Og han har ingen makt til å kreve at Betsson trekker filmene. Bettingselskapet er i sin fulle rett til å sende reklamefilmene på blant annet Discovery og Viasats TV-kanaler.

Etter det Aftenposten kjenner til, har Betsson rett til å bruke reklamefilmene i inntil seks måneder etter at avtalen med Riise ble kansellert.

Likevel er det altså ytterst tvilsomt at John Arne Riise får spille eliteseriefotball, ettersom Betsson ikke vil forkaste de ferdigproduserte filmene.

 1. Les også

  Riise sa opp Betsson-avtalen, men det er ikke nok for NFF

 2. Les også

  Kaptein Riise tror han rekker seriestarten

 3. Les også

  Northug: - Riise må gi slipp på Betsson-avtalen

 4. Les også

  Aalesund-treneren: - Riise vil gi oss tyngde

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt302631103327181
2Molde30202877364162
3Vålerenga301510551331855
4Rosenborg30157850351552
5Kristiansund301212657451248
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Nå kobler Aalesund inn egen advokat i Riise-saken

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Her omdøper de omstridt statue til «John Arne Riise»

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Riise-håpet lever fortsatt - men Aalesund vil ikke ta kampen på vegne av ham

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Riise sa opp Betsson-avtalen, men det er ikke nok for NFF

 5. FOTBALL
  Publisert:

  «Hvor langt skal hykleriet gå?»

 6. FOTBALL
  Publisert:

  NFF: John Arne Riise rekker ikke serieåpningen