Fotball

Ondrasek om sparkingen: - Noe måtte skje

Zdenek Ondrasek (26) er ikke overrasket over trenersparkingen.

 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø

TIL tsjekkiske toppscorer hadde en følelse om at noe kom til å skje.

— Vi fikk melding fra Simen (Wangberg) i går kveld om et spillermøte i dag tidlig som var veldig viktig på den treningsfri dagen vår, så da skjønte jeg at noe kom til å skje og jeg fikk rett, sier Zdenek Ondrasek til iTromsø.

— Vi forventet noe stort og i dag sa de at Steinar (Nilsen) hadde fått sparken. Vi har ikke gjort det bra de siste kampene og de siste ukene, så noe måtte skje, sier Ondrasek.

— Jeg er ikke overrasket over at noe skjer. Vi har ikke spilt bra i det siste. Klubben trengte å gjøre noe, de trengte forandring og de gjorde det de gjorde. Jeg håper det vil fungere, sier Ondrasek.

Les også

Sparket Nilsen møter pressen hjemme hos seg selv

— Sportslige grunner

Ondrasek sier det ikke har vært misnøye i spillergruppa med hovedtreneren.

— Guttene i garderoben snakker norsk, så jeg vet ikke hva de prater om, men jeg tror ikke dette var spillernes valg. Det var nok bare fotballen og tabellsituasjonen, sier Ondrasek.

Samtidg har han kun gode ting å si om sin tidligere trener.

Steinar Nilsens tid på Alfheim er over. Foto: NTB Scanpix

— Jeg har et godft vennskap med Steinar. Han vet hva han pratet om, men det hjelper ikke med (José) Mourinho på benken hvis du har 11 spillere som spiller dårlig. Da kan du ikke gjøre noe, sier han.”Kobra” har ennå ikke pratet med Nilsen siden nyheten kom ut.

— Men jeg kommer til å takke han. Han har gjort mye for meg. Jeg har tatt et stort steg i min fotballkarriere med å komme til Tromsø og vi har hatt møter og snakket om alt, familie, fotball, livet og jenter, alt. Jeg ønsker han alt det beste i framtiden, sier Zdenek Ondrasek.

Les også

Flovik tar over TIL: - Vet ikke om det blir to, fem eller 14 dager.

— Berger plassen

Ondrasek kom til TIL i 2012 og mener situasjonen er annerledes assistenttrener Bård Flovik nå tar over, slik Agnar Christensen gjorde etter Per-Mathias Høgmo etter 2012-sesongen.

Christensen fikk sparken 1. oktober 2013 og ble erstattet av Steinar Nilsen, som var kommet inn som assistenttrener tidligere den sesongen.

— Agnar var assistenttrener før og alle kjente han. Bård er ganske ny. Han kom inn med Steinar og jeg håper han har store ideer å vise oss fra i morgen på treningsfeltet.

Med ti kamper igjen er Ondrasek sikker på at de berger plassen.

— Det er 30 poeng igjen å spille om og lagene foran oss har lite bredde, så klart det er mulig å berge plassen. Vi har fine kamper i vente og tenker ikke på nedrykk engang. Vi har et godt nok lag for å spille i Tippeligaen.

Men han er klar på at ”Gutan” må snu den svake trenden umiddelbart.

— I begynnelsen av sesongen hadde vi noen gode kamper og tapte, så spilte vi noen ok kamper og fikk litt poeng. I det siste har vi spilt dårlige kamper og tapt, så vi må finne veien tilbake til trepoengerne og gå for det. Situasjonen er ikke dramatisk. Med to-tre seiere er vi der vi skal være, sier tsjekkeren.

Les også

 1. TV 2-Davy: - Den mest snodige forestillingen jeg har sett

 2. Tromsø sparket treneren – men sa ikke hvorfor: - Pinlig!

 3. Har Tromsø-toppene tatt brevkurs i dårlig ledelse?

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt11003033
2Viking11003123
3Molde11002023
4Rosenborg10101101
4Vålerenga10101101
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Zdeněk Ondrášek
 3. Tromsø IL