Leke-bud avslått – har varslet Bjørdal-bud

AaFKs offensive bidragsytere kan være på vei bort.

Ifølge klubbdirektør Henrik Hoff opplever klubben stor pågang rettet mot Leke James.
  • Helge Skuseth

Bare 15 spillere deltok da AaFK startet sesongoppkjøringen onsdag. Snart kan flere være på vei ut AaFK-porten.

Henrik Bjørdal står på ønskelisten til flere klubber.

For nå er interessen virkelig i ferd med å ta seg opp for AaFKs to største bidragsytere Leke James og Henrik Bjørdal. Begge kan forsvinne utenlands i dette overgangsvinduet, ifølge klubbdirektør Henrik Hoff.– Interessen for Leke har vært stor lenge, og senest i romjula avslo vi et bud på ham. Men jeg føler meg ganske sikker på at nye bud på vår toppscorer vil komme snart, sier han.

Les også

15 AaFK-spillere på første trening, men ingen Grytebust

Snart Bosman

Leke har utgående kontrakt, etter inneværende sesong kan han gå gratis fra AaFK som Bosman-spiller.

Og unggutten Henrik Bjørdal er i samme bås. Men Bjørdals kontrakt går ut allerede til sommeren, og han og hans agenter har ikke villet forlenge med AaFK så langt. Hoff bekrefter at AaFK aller helst vil at Bjørdal signerer en ny kontrakt, men foreløpig uten suksess.

Les også

Hoseth forhandler med hemmelig klubb

– Vi har ikke fått inn et konkret bud på Bjørdal, men jeg føler meg rimelig trygg på at slike bud er rett rundt hjørnet. For å si det rett ut, så har jeg fra sportsdirektøren i en bestemt klubb fått beskjed om at de vil komme med et bud på Henrik Bjørdal i dette vinduet, opplyser AaFK-direktøren.

Ikke Norden. Hoff vil ikke fortelle hvilke klubber det er snakk om, men han bekrefter at det ikke er nordiske klubber. Interessen for Leke James har vært stor både fra Russland og Kina, mens Bjørdal ganske sikkert sikter seg inn på en vesteuropeisk klubb.

Aalesund-sjef Henrik Hoff

– Også Leke ønsker primært å spille i vest-Europa, tror Hoff.– Men selv om vi vil få inn bud på disse to, betyr det ikke at vi vil akseptere budene. Dersom vi lar Henrik Bjørdal gå kontrakten ut og han signerer for en europeisk klubb til sommeren, vil vi likevel kunne få kanskje to til tre millioner kroner for ham i utdanningskompensasjon. Leke James vil vi imidlertid ikke kunne få utdanningskompensasjon for, siden han fylte 23 år i 2015, opplyser Henrik Hoff.

Må erstattes

– Men hva betyr det for klubbens muligheter i eliteserien dersom dere mister to av de beste offensive spillerne deres?

– Da må de erstattes. Akkurat pr. i dag jakter vi på en keeper og to sidebacker, mer har vi trolig ikke råd til ut fra dagens situasjon. Alt ettersom hvilken lønn vi må betale til nykommerne. Men dersom vi selger Leke og/eller Henrik, vil dette gi oss midler til også å kunne hente inn offensive erstattere. Og vi har spillere i kikkerten.

Hoff nevner et eksempel:

– Våre trenere Trond Fredriksen og Karl Oskar Fjørtoft har en offensiv spiller i kikkerten, en spiller som også gjerne vil til oss. Og som våre trenere mener hadde passet perfekt inn som erstatter for Leke James. Men vedkommende er ikke aktuell hvis ikke vi selger enten Leke eller Henrik Bjørdal. Problemet er at denne spilleren nå er i ferd med å signere for en annen klubb, siden vi ikke kan gi ham noe svar her og nå. Og dersom eksempelvis Leke blir solgt om tre uker, vil det trolig være for sent i forhold til å hente inn denne nye spilleren.

– Har dere kontrollen på spillerlogistikken, føler du?

– Ja, det mener jeg. Hverken jeg eller Trond Fredriksen er bekymret. Og det å selge spillere er noe av eksistensgrunnlaget vårt. Og så er det viktig at vi re-investerer disse pengene i andre gode spillere som gjør at produktet AaFK ikke blir skadelidende rent sportslig. Om vi ville, kunne vi ha hentet inn en haug med spillere nå. Men vi føler det er bedre å vente til vi er sikrest mulige på at vi treffer.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking22163350292151
2Bodø/Glimt22154357292849
3Tromsø22143533231045
4Brann22133639251442
5Molde22125548242441
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk