Fotball

Kåre etter dramaet: - Ble tettere enn jeg ønsket

…men frydet seg mer over to superkontringer enn han var irritert over 2. omgang.

 • Ole Sagbakken
 • Sjur Bergstrøm

SANDEFJORD – RBK 1-2

SANDEFJORD (adressa.no): — 1. omgang er veldig god. Da spiller vi slik vi skal gjøre. Så kommer Sandefjord bra ut av 2. omgang, og setter oss under press. Det ble litt tettere enn jeg ønsket, medgir RBK-trener Kåre Ingebrigtsen overfor adressa.no.

For etter en drømmestart, hvor RBK kontret tabelljumboen i senk, scoret to flotte mål (Tobias Mikkelsen og Alexander Søderlund) og hadde full kontroll, endret alt seg etter pause.

FORNØYD MED FØRSTE OMGANG: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen.

Sandefjord tok fullstendig over kampen, og da Pål Alexander Kirkevold reduserte etter 62 minutter hadde Kjell Rune Sellin bare minutter tidligere skutt over for åpent mål.Så satte Bruttern inn Ole Selnæs sentralt på midten, og det bidro til at RBK fikk kontroll på kampen igjen. Og altså red i havn en seier som så svært trygg ut, men som meget vel kunne endt med Sandefjord-poeng.

Lette i læreboka

Etterpå ønsket ikke RBK-treneren å kritisere lagets 2. omgang. Men fokuserte heller på Sandefjord – og et par klassekontringer før pause. Som altså ga scoringene.

— Jeg vet ikke om de to står i boka (læreboka), men de er vel på vei inn. Det er to klasseavslutninger i tillegg, sier Bruttern – om scoringene i det 5. og det 10. minutt.

— Så viste Sandefjord at de har et lag som kan skape trøbbel for mange når de opptrer som i kveld. Skal man vinne fotballkamper, må man tørre. Det gjorde Sandefjord; de kastet alle hemninger og suste i angrep, mens vi ble for upresise med ballen.

Les også

Drømmestart reddet Rosenborg mot bunnlaget

— Stabæk var uheldig

Med Stabæks poengtap i Haugesund lørdag, har RBK nå syv poengs ledelse på tabellen. Riktignok med Vålerengas kamp først i morgen, men avstanden ned begynner å bli svært behagelig.

— Stabæk var uheldig som ikke vant. Men det handler om å være flink til å bikke marginene i rett favør, også. Det er det som teller. OG det jobber vi hardt for hele tiden. Og for å øke den luka, sier RBK-trener Ingebrigtsen.

Les også

 1. Rekdal: - Vi er sterke nok til å takle medaljepresset

 2. Rosenborg-spissen: - Jeg kunne tjent fire ganger mer i Russland

 3. Trønderen Skjerve reddet Haugesund-poeng mot Stabæk

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde9612179819
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Sandefjord Fotball
 3. Rosenborg BK
 4. Kåre Ingebrigtsen