Fotball

Ny Åsane-smell: – Jeg har vært med på å tape mange kamper, men her skjønner jeg ingenting

Oransjetrøyene kjempet seg tilbake, men så rotet keeperen det til.

Åsane gikk på nok en smell på bortebane onsdag. Denne gangen ble det tap mot Sandnes-Ulf.
  • Christian Nicolaisen

Sandnes-Ulf – Åsane 3–2:

Åsane gikk på en sur smell i Sandnes onsdag kveld. Til tross for flere store sjanser og dominans i banespillet, endte kampen 3–2 i favør vertene.

Hjemmelaget gikk til pause med 2–0, etter mål av blant andre utlånt Brann-spiss Erlend Hustad.

– Vi skulle jo ha ledet 4–0 til pause. Vi rullet over dem, og var fryktelig mye bedre enn dem. I stedet fikk de to enkle mål, sa Åsane-trener Morten Røssland til BT etter kampslutt.

Åsane kjempet seg tilbake i kampen igjen. Sindre Austevoll og Bjarte Haugsdal hadde sørget for balanse i protokollen da det gjensto 20 minutter.

Så, vel seks minutter før full tid ødela hjemmelaget festen. Først rotet keeper Mark Jensen det til. Påfølgende slapt forsvarsspill av Åsane gjorde at Ingvald Halgunset kunne banke ballen inn upresset fra ti meter.

– Jeg har vært med på å tape mange fotballkamper, men her skjønner jeg ingenting. I garderoben etter kampslutt var vi enige om at dette var helt surrealistisk, sa Røssland.

Ifølge ham hadde Åsane 12 skudd på mål, hjemmelaget tre.

Oransjetrøyene står dermed med kun to seiere på de siste ti kampene. Laget har rast på tabellen etter en god start, og ligger nå på 11.plass.

– Poeng blir viktigere enn prestasjon på slutten av sesongen. Det er fem poeng opp og fem poeng ned. Toget er ikke gått i noen av endene. To trepoengere så er vi helt med igjen, sa Røssland.

– Vi har mistet ti spillere i år, og det merker du som lag. Samtidig har vi spilt snart en hel sesong med denne gjengen her. Da bør relasjonene begynne å sitte snart, sa treneren videre om den negative retningen sesongen har tatt.

Åsane får sjansen til å reise seg igjen allerede førstkommende søndag. Da kommer Oslo-laget KFUM på besøk til Åsane Arena.

Les også

  1. Kåre Ingebrigtsen har fått tilbud om ny jobb i Åsane

  2. Røssland om Landros Åsane-rivaleri: – Et «elsk-hat»-forhold

Les mer om

  1. Åsane Fotball
  2. OBOS-ligaen