Betenkt Klopp før CL-finalen: Mener flytting var den klareste beskjeden Russland kunne fått

Bare én ting kunne fjerne gliset fra Jürgen Klopps ansikt før hans tredje Champions League-finale som Liverpool-trener.

YOU’LL NEVER WALK ALONE: Jürgen Klopps beskjed til ukrainere før kampen mot Real Madrid lørdag kveld: Vi spiller for dere også, hundre prosent.

Den karismatiske tyskeren vitset, kom med stikk mot Bayern München og sa at de gjerne kunne spilt finalen på betong. Men da det siste spørsmålet på fredagens pressekonferanse handlet om det faktum at finalen ble flyttet fra St. Petersburg til Paris på grunn av den pågående krigen i Ukraina, ble han mer tankefull.

– Jeg har ikke tenkt på annet enn forberedelser til kampen før du stilte det spørsmålet, skal jeg være ærlig.

Han tok seg en lang tenkepause. «It’s a tough one», sa han om spørsmålet.

– At finalen spilles og at det ikke er i St. Petersburg sender den klareste beskjeden (til Russland). Det viser at livet går videre, selv om Russland forsøker å ødelegge det.

Fra Kyiv til Paris

Linjene ble trukket tilbake til Kyiv, den ukrainske hovedstaden som huset Klopps første Champions League-finale som Liverpool-sjef – også det mot Real Madrid.

Loris Karius tabbet seg ut to ganger og Real Madrid fikk en lett match. «Det startet som den verste kvelden i livet mitt», som Klopp senere sa.

Året etter fikk de sin revansje og løftet pokalen etter å ha slått Tottenham – på Atlético Madrids hjemmebane i den spanske hovedstaden.

Siden Jürgen Klopp tok over Liverpool i oktober 2015 har de røde fra Merseyside hatt en helt eventyrlig utvikling (se faktaboks).

Foruten spørsmålet som omhandlet krigen i Ukraina, var Klopp i sitt karismatiske hjørne på fredagens pressekonferanse. Selv forventede baneproblemer klarte ikke redusere humøret hans ett prosent.

– Det er ikke de beste nyhetene. Noen tenkte det var en god grunn å legge gresset på nytt dagen før finalen – det er en interessant idé. Vi hadde spilt på alt, selv betong, spøkte Klopp.

Spøkte gjorde han også om ryktene som kobler Sadio Mané til Bayern München, og sier det ikke er første gang den tyske storklubben viser interesse for han spillere i forkant av en finale – en dårlig skjult anklage om skittent spill.

Thiago og Fabinho, midtbaneduoen som har dannet hjertet av Liverpool denne sesongen, virker også å rekke finalen. Også Virgil van Dijk er tilbake i full trening.

Den største skuffelsen

Liverpool kommer til Paris med den største skuffelsen denne sesongen i bagasjen. Håpet om fire titler samme sesong – den såkalte kvadruppelen – svant søndag. Drømmen om Premier League-tittelen levde til det siste, før Manchester City snudde sin kamp og vant ett poeng foran Liverpool.

– Vi har lagt søndag bak oss. Denne sesongen har vi erfaringen vi trenger for å fokusere på det som kommer, sier høyreback Trent-Alexander Arnold.

– Søndag var en berg-og-dal-bane av en dag, sannsynligvis aller mest for fansen. Vi brukte søndagskvelden på å komme over skuffelsen, supplerer back-kollega Andy Robertson.

Klopp selv forlenget kontrakten som Liverpool-trener med to år tidligere denne våren og virker å ha funnet sitt hjem i England.

Det til tross for litt språklig forvirring:

Premier League

SVUTMP
1Manchester City66001631318
2Liverpool65101551016
3Brighton65011881015
4Tottenham Hotspur6420157814
5Arsenal6420116514
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk