Fotball

Frankrikes seiersrekke stoppet i gigantduell

Scoringene uteble da Frankrike og Portugal møttes for første gang siden EM-finalen i 2016.

Portugals superstjerne Cristiano Ronaldo løper med ballen med Frankrike-trioen Benjamin Pavard, N'Golo Kanté og Paul Pogba rundt seg.
  • NTB

FRANKRIKE - PORTUGAL 0–0

Begge står fortsatt med like mange poeng i Nations League. Også for fire år siden sto det 0-0 mellom lagene på Stade de France etter ordinær tid. Den gang ble Portugal europamester med en scoring i ekstraomgangene.

  • LEST DENNE? Norge lekte seg. Etter kampen var spissen forbannet.

Søndag fikk de ikke mer tid til å avgjøre kampen på samme bane. Dermed stoppet Frankrikes seiersrekke på fem kamper. Verdensmesterens forrige tap kom mot Tyrkia i EM-kvalifiseringen i juni i fjor.

I første omgang holdt begge lag høyt tempo, men de helt store sjansene uteble.

Det var heller ikke flust med muligheter etter pause. Stjernespissen Kylian Mbappé prøvde seg på en lobb tidlig, men Portugal-keeper Rui Patricio leste situasjonen godt og fikk slått ballen unna.

Kvarteret før slutt stupheadet Pepe inn et frispark bak Hugo Lloris i det franske buret, men stopperen ble korrekt avblåst for offside.

På overtid sendte Cristiano Ronaldo av gårde et farlig skudd, men Lloris sto stødig og fikk avverget faren. Kampen var Ronaldos 167. for Portugal, og kun ti spillere har hatt flere enn Juventus-stjernen.

Etter tre kamper står Portugal og Frankrike begge med sju poeng i gruppe 3 i A-divisjonen. Portugiserne er foran på målforskjell. Deretter følger Kroatia med tre poeng etter 2-1-seieren over Sverige.

Svenskene har tapt alle sine tre første kamper på øverste nivå i Nations League.

Les også

  1. Norge-børsen: Sjekk Haalands karakter etter jubelkvelden

  2. Haalands bragd: Klarte det Carew og Solskjær aldri fikk til

Les mer om

  1. Frankrikes herrelandslag fotball
  2. Portugals herrelandslag fotball
  3. Nations League