Fotball

Arsenal-sjefen til Rbnett: – Dette blir langt fra enkelt

Mikel Arteta understreker at de har god kontroll på hva Molde har å komme med, og at de tar dem på alvor i morgen kveld.

Arsenal-manager Mikel Arteta gleder seg til å møte Molde. Foto: Paul Ellis / AP AFP

 • Daniel Nerli Gussiås

Av Daniel Nerli Gussiås

I morgen barker Molde og Arsenal sammen på Emirates Stadium i London. I forkant av oppgjøret har begge lag sine respektive pressekonferanser. Under Arsenals pressetreff er manager Mikel Arteta klar overfor Romsdals Budstikke på at dette langt fra blir noen plankekjøring for dem.

– De har vunnet begge kampene, selv om det ikke bare har vært enkelt. Men de har funnet en måte å vinne begge. Jeg forventer at de er en vanskelig motstander, slik de har vært for de andre lagene i gruppa. Vi må være klare, for dette blir langt fra enkelt, sier Arsenal-manager Arteta til Romsdals Budstikke.

Spanjolen mener Molde har flere offensive trusler de må passe seg for. Derfor har de gjort hjemmeleksa si godt.

– De har kreative spillere i den siste tredelen. De spiller fin fotball med gode kombinasjoner og mønster når de kommer i gode posisjoner. Om vi lar dem slå ballen inn i feltet, vil de gjøre det vanskelig for oss. Dødballene deres må vi også passe oss for, sier manageren videre til Romsdals Budstikke.

Les også

Molde får Solskjær-hjelp før Arsenal-møte: – Kommer til å prate mye

– Den vanskeligste kampen

Fra andre norske medier fikk han spørsmål om han ser på Molde og Arsenal som de to sterkeste lagene i gruppa. Da er han litt mer nølende, men samtidig klar på at dette blir den tøffeste testen hittil.

– Tabellen er tett. Vi har begge vunnet begge kampene så langt. Dette er nok den vanskeligste kampen vi har spilt så langt. Jeg vet ikke om vi er favoritter til å gå videre, mye kan endre seg. Men vi spiller hjemme og kan få et overtak. Vi vil vinne gruppa, sier manageren.

Han ble også utfordret på utviklinga norsk fotball har hatt de siste årene, spesielt på enkeltspillere. Da valgte Arteta heller å fokusere på jobben som ligger bak.

– Ligaen der er mye bedre nå, og det gjør at de får bedre spillere ut i Europa. Gratulerer til dem, de gjør en god jobb, sier Mikel Arteta.

Les mer om

 1. Arsenal FC
 2. Molde FK

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Arsenal-sjefen hyller Norges utvikling: – Gratulerer

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Arsenal-profil til Rbnett: – Det er noe vi ikke ser hver dag

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Arsenal-sjefen roser nordmann: – Enormt potensial

 4. FOTBALL
  Publisert:

  – Vi må spille kampen og ikke anledningen

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Sist Arsenal hadde en så dårlig sesongstart, var ikke Mikel Arteta (38) født

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Arsenal-sjefen vil ha Ødegaard permanent: – Har alt vi ser etter