Tre ligatitler på fire år for Manchester City: – Uten tvil det beste laget

Pep Guardiola og Manchester City har virkelig festet et grep om Premier League. De lyseblå har nå vunnet ligaen tre av de siste fire sesongene. Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær roser rivalene.

NY TITTEL: Manchester City feirer ligacupseier i april. Nå er Premier League i boks.
  • Herman Folvik, VG

– Det har vært en sesong og tittel helt utenom det vanlige. Det har vært den vanskeligste. Vi vil alltid huske denne sesongen for måten vi vant på. Jeg er så stolt av å være manager her, sier Guardiola i en uttalelse tirsdag.

Leicesters viktige seier over Manchester United gjorde at naboene Manchester Citys seriegull i praksis er sikret.

– Hvis vi skal ta opp kampen med dem, må vi styrke troppen. Gratulerer til dem. De har hatt en fantastisk sesong, sier Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær til BT Sport.

City skal også spille Champions League-finale mot Chelsea senere i mai og har allerede vunnet ligacupen denne sesongen.

– Det er et spesielt øyeblikk for Manchester City. Det er fullt fortjent. De har vært strålende hele sesongen. De er uten tvil det beste laget. Pep Guardiola har gjort noe veldig spesielt, sier Michael Owen, tidligere England-spiss og TV-ekspert.

– Det er et helt supert lag med mange herlige spillere, fantastisk ledet av Pep Guardiola, tvitrer Gary Lineker, tidligere engelsk landslagshelt.

– Gratulerer til Guardiola og hans lag. De er et fantastisk lag, sier Leicester-manager Brendan Rodgers, ifølge BBC.

Les også

Solskjær-grep kan avgjøre Champions League-kampen: – Unner ikke Liverpool noe ekstra

Guardiola kom til Manchester City i 2016 og har levert tre ligatitler på fem forsøk. Det er like mange ligatitler som Arsène Wenger, Bill Shankly og José Mourinho har i England.

– Jeg håper vi alle kan feire sammen en dag snart, sier Guardiola.

REPRISE: Pep Guardiola og Manchester City løfter Premier League-pokalen i 2018. Det skal de i 2021 også.

Manchester City slet i åpningen av sesongen og var ved juletider bare nummer åtte. Etter nyttår har laget vært i en egen klasse.

– Det er dette vi drømte om som unge spillere. Det er en utrolig følelse, sier City-kaptein Fernandinho ifølge Manchester Evening News.

– Fotball er følelser, og dette var veldig ventet. Det er veldig greit for City med tanke på forberedelsene til Champions League-finalen, sier Manchester City-supporter Rune Bratseth.

Han mener City har en enorm bredde som lover bra også for fremtiden.

– Liverpool var bra på høsten og Manchester United har utviklet seg godt. Men City har en veldig sterk stopp. Men de trenger en ny spiss i og med at Sergio Agüero gir seg, og Gabriel Jesus er ikke god nok.

PS! City er det første laget siden Liverpool i 1982 som vinner med minst fire hjemmetap.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk