– Hun har ferdigheter som ingen andre har

Guro Reiten i Chelsea møter Caroline Graham Hansen i Barcelona i søndagens Champions League-finale. Chelsea-spilleren er full av beundring for motstanderen.

Caroline Graham Hansen blir av sine norske motstandere på Chelsea regnet som en av verdens beste angrepsspillere. De frykter den driblesterke 26-åringen fra Oslo.

Caroline Graham Hansen er klar for sin tredje Champions League-finale og sin første med Barcelona. Hun har planen klar på hvordan det skal bli gull.

– Vi må jobbe ræva av oss. Finaler lever sine egne liv, så vi må virkelig være påskrudd. Vinner vi alle de små kampene i kampen, vinner vi kampen. Vi må vinne våre kamper én mot én og to mot to, sier Graham Hansen til NTB.

Søndag står Chelsea på motsatt banehalvdel for Graham Hansen og Barcelona. Det blir nordmannens tredje mesterligafinale, etter å ha tapt med Wolfsburg i både 2016 og 2018 mot Lyon.

– Det vil bety veldig mye for meg å vinne Champions League. Det hadde vært en drøm som hadde gått i oppfyllelse. Jeg har vunnet mye annet, men mangler fortsatt et Champions League-seier.

Ekstreme ferdigheter

På Chelsea som skal stoppe Graham Hansens drømmer, er to norske jenter. Guro Reiten og Maren Mjelde har vunnet ligaen i England med Chelsea. Nå jakter The Double. Det vil si, selve jakten får ikke skadede Maren Mjelde være med på.

– «Caro» har noen ekstreme ferdigheter én-mot-én som ingen andre har. Hun er vanvittig god og en spiller vi må se opp for, sier Reiten til NTB.

Maren Mjelde har kjent 26-åringen på Barcelona lenge.

– Jeg er glad for å være lagvenninne med Caro på landslaget. Hun er utrolig god. Hun har noen ekstreme kvaliteter, sier Mjelde.

Grunnen til klubbskifte

Det er en grunn til at Graham Hansen valgte å spille for Barcelona.

– Det er derfor jeg kom til Barcelona, for å spille og vinne disse kampene. Målet er selvfølgelig å vinne mange titler med klubben fremover, sier Graham Hansen, som allerede har vunnet fire titler med klubben.

To ganger har 26-åringen vunnet den spanske toppdivisjonen. I tillegg har det blitt cupgull og supercupgull siden overgangen fra tyske Wolfsburg i mai 2019.

Denne sesongen er de fullstendig overlegne i serien. De er allerede seriemestere, selv om serien på langt nær er ferdigspilt. Etter de første 26 kampene har de vunnet samtlige og har en målforskjell på 128–5.

Likevel tar hun ikke lett på oppgaven på Gamla Ullevi mot stormakten Chelsea.

– De er veldig gode. De er gode på kontringer, og jeg tipper de vil kontrollere kampen så mye som mulig. Nøkkelen blir å ligge kompakt og ta sjansene når de byr seg.

Best i verden

Maria Thorisdottir spilte tidligere i Chelsea og er nå i Manchester United. Hun har spilt mange kamper sammen med Barcelona-stjernen på landslaget.

– Hun er helt spesiell. Hun vet å prestere i de største kampene, når det virkelig gjelder, sier tidligere Chelsea-spiller og nåværende Manchester United-spiller Maria Thorisdottir.

– Hvem i verden er bedre?

– Det er vanskelig å si. Vi har mange gode i Chelsea også. Men hun er absolutt en av de beste i verden, sier Chelseas Guro Reiten.

– Hun ligger i toppen, ja. Det er vanskelig å si helt hvem som er best, men dribleferdighetene hennes er ekstreme, legger Thorisdottir til.

– Hun er en av de absolutte beste angrepsspillerne i verden, supplerer

Mjelde.

Tøff batalje

Søndag kveld skal det avgjøres på Gamla Ullevi i Göteborg.

– Det blir en tøff oppgave, og vi må ha troen på oss selv. Vi har et ganske bra lag selv, har trent godt inn mot kampen og skal bite fra oss, sier Reiten.

Aldri før har en og samme klubb hatt to lag i en mesterligafinale – Chelsea-herrene møter Manchester City 29. mai

– Man merker at begge lagene skal spille finale. Det er masse kameraer og oppmerksomhet når vi kommer på trening. Det skrives mye om begge lagene i engelsk presse, og det er veldig bra, sier Reiten.

Lite spilletid

Reiten har startet kun to av de siste seks seriekampene. I den avgjørende semifinalen mot Bayern München ble hun sittende hele kampen på benken. Totalt ble det 19 kamper og ett mål for Reiten i serien denne sesongen.

– Vi har veldig mange gode spillere som kjemper om plassene. Etter ryggproblemene før jul havnet jeg litt på etterskudd, samtidig som laget satte seg mer og mer. Det har vært vanskelig å komme seg inn i laget igjen, men jeg har spilt meg bedre og kommet i bedre form. Det er skyhøyt nivå på mange spillere i klubben.

Hun har fortsatt mange år igjen i Chelsea, og stresser ikke nevneverdig med fremtiden, selv om det ikke er blitt akkurat det hun hadde sett for seg i Chelsea – så langt.

Mjelde blir kun å se med krykker på sidelinjen etter at hun gjennomgikk en operasjon i kneet i mars.

Tror på Chelsea

Thorisdottir fikk kamper for Chelsea i ligaen og i Champions League denne sesongen før hun ble solgt til United.

– Alle drømmer om å spille CL-finale, men jeg er ikke bitter for at jeg ikke er med. Det var riktig å gå til United da sjansen bød seg. Men jeg gleder meg stort til kampen.

– Hvem vinner og hvorfor?

– Det er en veldig åpen kamp, men de har den beste dagen. Det blir uhyre jevnt, men jeg holder en knapp på Chelsea, sier Thorisdottir.

– Vi vinner fordi vi har et sterkt lag, står sammen og takler utfordringene Barca gir oss. Vi skal ikke gi opp, uansett hva. Det beste laget står igjen etter slutt, og jeg håper inderlig at det er oss, sier Guro Reiten.

– Vi har matchvinnere i alle ledd, i det som blir en veldig åpen kamp. Jeg håper veldig på Chelsea, sier Mjelde.