Mareritt for Luis Suárez: Chelsea videre til kvartfinalen

(Chelsea-Atlético Madrid 2–0, sammenlagt 3–0) Han står med 25 kamper uten Champions League-scoring på bortebane. Luis Suárez mislykkes også på Stamford Bridge. Chelsea er videre i Champions League.

Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Ikke siden han scoret for Barcelona i september 2015 har den spanske ligalederens store spiss-stjerne lykkes med å få ballen i nettet på fremmed gress i Champions League.

I La Liga har uruguayaneren scoret 18 for serielederen. Men i Champions League står han notert med null mål og null assist. Han var ikke i nærheten mot Thomas Tuchels defensive suksess i Chelsea. Luis Suárez ble tatt av banen før timen var gått.

– Han er ikke i nærheten av det nivået han holdt i Liverpool og Barcelona, mener Morten Langli i Viasats studio.

PULVERISERT: Drømmen om Champions League-suksess er lagt i grus for Luis Suárez. Kurt Zouma og Chelsea er i kvartfinalen.

Tyskeren har ført klubben til den første kvartfinalen i Champions League på syv år med seier nummer ni på 13 kamper siden han signerte 26. januar. De fire øvrige har endt uavgjort for «professoren» med en fortid i PSG, Borussia Dortmund og Mainz.

– En fantastisk kamp, sier fortsatt Chelsea-tilknyttede Tore André Flo til Viasat.

Les også

Sergio Ramos kysset og scoret: Ville ikke av banen

– En voldsom managerprestasjon så langt, mener han.

– En stor seier for oss, sier Tuchel selv og skryter av lagånden Chelsea viser nå.

Tuchels Chelsea har sluppet inn bare to mål på hans 13 kamper. Atlético Madrid skapte lite – uansett hvor mye Diego Simeone jobbet og skrek ute på sidelinjen.

Dermed er disse åtte lagene klare for kvartfinalen: Tre fra England: Manchester City, Liverpool og Chelsea. To fra Tyskland: Bayern München og Borussia Dortmund. Ett fra Spania: Real Madrid. Ett fra Portugal: Porto og ett fra Frankrike: Paris Saint-Germain. Kvartfinalene trekkes fredag.

Slik så det ut da Bayern sikret plassen:

Chelsea kontret Atlético fullstendig i senk etter 35 minutter. Kai Havertz regisserte, Timo Werner fortsatte og inne foran mål dukket Hakim Ziyech opp. Den marokkanske nederlenderen satte inn sitt første mål siden november.

– Et viktig mål. Jeg har ventet lenge på det, sier Ziyech etter sin første Chelsea-scoring i Champions League.

De tre ofte kritiserte Chelsea-angriperne utnyttet rommene som gjorde at Thomas Tuchel valgte dem fra start på bekostning av matchvinneren fra den første kampen, Olivier Giroud.

1–0: Hakim setter inn scoringen på Atletico-keeper Jan Oblak.

Yannick Carrasco gikk i bakken etter en duell med César Azpilicueta. Spanjolen holdt med en hånd på magen Atletico-kanten, men dommer Daniela Orsato reagerte ikke på det teatralske fallet. Ingen straffe.

Chelsea fortsatte dominansen etter pause. Både Mason Mount, Jorginho og Andreas Christensen manglet. Det spilte liten rolle. N’Golo Kanté og Mateo Kovacic holdt full kontroll på kvartfinaleplassen sentralt på midtbanen.

Atletico løftet seg litt det siste kvarteret. Men Stefan Savic viste tydelig frustrasjon da han satte albuen i brystet til Antonio Rüdiger. Chelsea-stopperen underspilte slettes ikke da han gikk i bakken, men dommer Daniele Orsato fikk med seg episoden og nølte ikke med å dra opp det rødt kortet.

Les også

Benzema scoret etter giganttabbe: Real Madrid til kvartfinalen

– Det dummeste ved Savic-utvisningen var at den kom i den perioden Atletico skapte litt, sier Viasat-ekspert Lars Tjernås.

Med 10 mann skapte Atletico sin største sjanse i kampen. Chelsea-keeper Edouard Mendy reddet glimrende.

Så brukte Chelsea overtiden til å kontre Atletico i filler nok en gang. Emerson avsluttet med å score på sitt første og siste spark på ballen i kampen etter å ha blitt spilt fri av innbytterkollega Christian Pulisic.

På tribunen klikket det totalt for skadede Thiago Silva. Midtstopperen jublet som om Chelsea hadde vunnet hele turneringen.

– Tuchel har skapt en enormt sammensveiset gjeng, mener Tore André Flo som ikke utelukker at Chelsea kan gå helt til topps i Champions League.

PS! Bayern München hadde full kontroll hjemme mot Lazio og vant 2–1 etter straffescoring fra Robert Lewandowski og en scoring fra Eric Maxim Chuopo-Moting. Marco Parolo reduserte i sluttminuttene, men til liten nytte. Bayern vant oppgjøret 6–2 sammenlagt.