Bergsvand-mål i debuten da Norge lekte seg: – Dette var stort

ULLEVAAL STADION (VG) (Norge-Armenia 10–0) Så glad blir du når du har scoret ditt aller første landslagsmål i din aller første A-landskamp.

10 minutter var spilt av VM-kvalifiseringskampen mot Armenia da midtstopper Guro Bergsvand lurte seg fremover på banen og satte inn sitt første landslagsmål.

27-åringen med et tyvetalls landskamper på U-landslagene, har ventet lenge på sin A-lagsdebut. Etter storspill for et gulljagende Sandviken denne sesongen, fikk Bergsvand sjansen fra start i kveld.

– Dette var stort. Utrolig gøy, sier Bergsvand.

Les også

Tyriberget assistent på landslaget: Oppfyller ny UEFA-regel

Nå har hun like mange A-landskamper som faren Jo Bergsvand.

– Men jeg har spilt flere minutter enn pappa, og så har jeg scoret mål, sier Bergsvand. Hun har aldri gitt opp drømmen om å få spille landslaget, og nå håper hun på flere.

— Er det ikke som 27-, 28- og 29-åring at man er i sin beste alder. Da er det bare å fortsette, sier Sandviken-stopperen og ler.

– Guro viser at det aldri er for sent å bli god i fotball. Hun har hatt en god utvikling særlig i år, men hun har vært med i diskusjonene en stund. Akkurat som Sandviken så har Guro vært bra, sier landslagssjef Martin Sjögren til VG.

Norge fikk det - som ventet - fryktelig enkelt mot Armenia, ranket som nummer 128 hos FIFA.

– Jeg er veldig fornøyd. Vi viser prov på godt angrepsspill, sier svensken.

– Vi burde hatt bedre uttelling i 1. omgang og leder bare 3–0, men vi fullfører og scorer fire mål på ti minutter på tampen. Og vi har tatt en seier i VM-kvalifiseringen selv om motstanderen ikke var den beste.

Hat-trick fra Utland

Caroline Graham Hansen økte til 2-0 fra straffemerket før Karina Sævik satte inn 3-0. Det var også pauseresultatet. I pausen ble Karina Sævik erstattet med Lisa-Marie Utland. Hun økte til 4-0 på sin første touch på ballen.

En offensiv Julie Blakstad scoret sitt første landslagsmål i sin sjette landskamp etter vel en times spill da hun økte til 5–0. Forarbeidet til Caroline Graham Hansen og Emilie Haavi var lekkert.

Les også

Endelig blir Thorisdottir satset på i drømmerollen

Skuddet til Caroline Graham Hansen i 78. minutt var av det enkle slaget, men svakt keeperspill gjorde at «Caro» fikk sitt andre for kvelden. Da var det spilt i 79. minutter. Knapt ett minutt senere ble også Lisa-Marie Utland tomålscorer da hun økt til 7–0.

Hennes tredje mål kom i 88. minutt. Da fikk hun stå helt alene på bakerste stolpe. Innbytter Elisabeth Terland scoret sitt første landslagsmål rett før slutt.

Så ble det ett til på «Caro» - hat-trick - på overtid med en suser av et langskudd. Dermed endte det 10–0.

Norge tapte 7–0 for Nederland i juni. Nå vinner de altså 10–0.

– Men det er selvfølgelig helt ulike nivå på motstanderne, sier Sjögren til NRK.

Tirsdag spiller Norge bortekamp mot Kosovo. De andre lagene i Norges gruppe er Belgia, Polen og Albania. Vinneren går direkte til VM i Australia/New Zealand. Toeren må ut i omspill.

PS! Største seieren til Norge er 17–0 i en EM-kvalik mot Slovakia i 1995.