Haugen ut med skade i sjansefattig kamp: – Håper det ikke er et brudd

(Stabæk – Strømsgodset 0–0) For første gang siden 2008 endte det 0–0 i en kamp mellom Stabæk og Strømsgodset. Det kan Stabæk blant annet takke kaptein Simen Wangberg for.

Ett poeng er nok til at Stabæk nå er helt i ryggen på Brann på kvalifiseringsplass med ti runder igjen, marginalt bak på målforskjell.

Etter en kamp nærmest blottet for sjanser de første 85 minuttene, fikk begge lag hver sin store sjanse på slutten. Den første sjansen reddet en oppofrende Stabæk-kaptein Simen Wangberg på streken etter en fin lobb fra Halldor Stenevik, mens Pål Alexander Kirkevold misbrukte Stabæks store sjanse på overtid.

– Det var bra gjort av ham. Jeg var sikker på at det var scoring og at jeg var matchvinner, men slik er det. Det er bra forsvarsspill, sier Stenevik til Discovery+.

– Det er jo litt flaks, og det er en del avklaringer jeg har gjort i løpet av karrieren som er med på å hjelpe meg i den situasjonen, sier Wangberg til Discovery+.

UT MED SKADE: Fredrik Haugen ble byttet ut i den første halvtimen.

Halvveis i den første omgangen måtte Fredrik Haugen ut med en skade, etter å ha blitt tråkket på armen av medspiller Ivan Mesik.

Se hendelsen i videoen i toppen av saken!

– Det var veldig vondt. Håper det bare er en veldig smell, men akkurat nå kjennes det veldig vondt ut. Jeg håper bare det ikke er et brudd, sier Haugen til Discovery+ i pausen.

Stabæk-trener Eirik Kjønø svarte på situasjonen med galgenhumor.

– Det er slik det har vært i hele år. Med en gang spillerne begynner å score mål, så blir de skadet. Vi er vant til det, sa Kjønø til Discovery+.

ETT POENG: Stabæk-trener Eirik Kjønø (midten) måtte se at det ble ett poeng hjemme mot Strømsgodset.

Både Stabæk og Strømsgodset vant stort i helgens eliteserierunde, men det var nok Strømsgodset som kom inn til onsdagens kamp med et lite overtak etter å ha slått Stabæk hele 5–1 i cupens tredje runde hjemme i Drammen forrige onsdag.

Stabæk forsøkte seg da med en 3–5–2-formasjon, som de hadde langt mer hell med borte mot Sandefjord på søndag. Der vant Stabæk 3–0, mens Strømsgodset lørdag vant 5–0 mot Sarpsborg 08. Noen målfest ble det imidlertid ikke på Nadderud onsdag kveld.

Fredrik Haugen kom seg riktignok til kampens første sjanse allerede etter tre minutter, men skuddet fra tolv meter var ikke velplassert nok til å overliste Viljar Myhra.

Ipalibo Jack benyttet på sin side en versjon av «Guds hånd» da han fikk ballen i mål like før pause. Strømsgodset-spilleren endte opp med å slå ballen i mål, først med venstre hånd og så den høyre, og fikk gult kort fra dommer Sivert Øksnes Amland.

– Det var faktisk en tabbe, sa en humrende Jack til Discovery+ i pausen.

I cupkampen forrige uke scoret Jordan Kadiri hat trick for Strømsgodset, og med syv minutter igjen av ordinær tid kom den nigerianske spissen inn på banen etter en sjansefattig andre omgang.

På overtid fikk Pål Alexander Kirkevold en gedigen sjanse til å sikre tre viktige poeng for Stabæk, men fra fem meter blåste spissen ballen høyt over.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk