Guardiola svarte på Shearer-påstand om Haaland-rolle

MANCHESTER (VG) Pep Guardiola (51) er undrende til en mening fra den tidligere storscoreren Alan Shearer (52) – etter å selv ha friskmeldt Erling Braut Haaland (22) til matchen mot Liverpool.

SPILTE IKKE: Erling Braut Haaland var med til Danmark på tirsdag, men nordmannen hvilte mot FC København i Champions League.

Nyheten delte Guardiola med VG og andre medier på en pressekonferanse på Manchester Citys treningsfelt før majoriteten av byens innbyggere kunne ta helg.

15 mål på ni Premier League-kamper gjør Haaland til overlegen toppscorer. De siste dagene har 22-åringen fra Jæren trent ved anlegget til den regjerende seriemesteren, som ligger seks mil fra tradisjonsrike Anfield i Liverpool. Nå ser Guardiola frem til å ta med seg Haaland til Merseyside-møtet med de siste års store tittelrival. Sist sesong var det bare ett poeng som skilte lagene – i de lyseblås favør.

– Vi må huske på at forrige sesong kunne ikke Erling spille mange kamper på rad. Bernardo Silva var også trøtt (mot FCK), men nå føler de seg bra og er klar til søndag, sier Guardiola.

Les også: Klopp frykter Haaland

Foran toppkampen skrev Premier League-legenden Alan Shearer at Harry Kane (29) ville ha scoret like mange mål som Haaland hvis Tottenham-angriperen spilte for City. På spørsmål fra VG om Guardiola tror det er så enkelt å spille spiss for laget hans, begynner spanjolen å smile.

– Jeg har ikke evnen til å vite nøyaktig hva som vil skje hvis Harry Kane var her. I Tottenham scorer han mange mål, men jeg vet ikke hva som ville skjedd. Kanskje Alan vet bedre enn meg, siden han var spiss.

City kommer til stormatchen mot Liverpool som Premier Leagues eneste ubeseirede lag etter syv trepoengere og to uavgjorte på ni matcher. Likevel leder Martin Ødegaards Arsenal med ett poeng på Haaland og lagkameratene. Liverpool sliter på sin side stort.

Jürgen Klopps mannskap er foreløpig ikke i nærheten av å være tittelutfordrere, hvis man ser på tabellen. Bare to seirer på åtte matcher har sendt seriemesteren fra 2020 ned på en 10. plass – 13 poeng bak City.

– De har alltid vært den største tittelutfordreren for oss og de vil alltid være det, sier Guardiola.

– Selv med starten deres denne sesongen?

– Ja.

– Hvorfor?

– På grunn av kvaliteten de har. Hadde det vært fem kamper igjen, hadde jeg sagt at Liverpool ikke kunne tatt igjen Arsenal. Men alt kan fortsatt skje, mener City-manageren.

Mens Haaland har scoret 15 seriemål, inkludert tre hat trick, har Liverpool-stjernen Mohamed Salah (30) bare to nettkjenninger så langt denne sesongen. I stedet er det brasilianske Roberto Firmino som er rødtrøyenes toppscorer med seks mål på syv Premier League-opptredener.

– Disse spillerne har alltid scoret mål, og vil alltid gjøre det. Noen ganger sliter de kanskje litt, gjerne fordi laget ikke er på sitt beste, men disse typene er alltid «der». Det er unødvendig å si at Salat ikke kommer til å score mål. Han scorer alltid, og vil alltid gjøre det, sier Guardiola.

Hans trenerkollega er glad for at Firmino er i flytsonen for tiden.

– Bobby er i veldig god form. Jeg er veldig glad for ham. Det er åpenbart ikke den beste tiden for laget vårt, men det hjelper at gutta vet hvor målet står. Vi må bare fordele målene litt på de ulike kampene, uttalte Liverpool-manager Klopp på sin pressekonferanse fredag ettermiddag.

– For Erling er greia at han kombinerer så mange ting. Hans avslutningsegenskaper er åpenbart eksepsjonelle, men han beveger seg veldig smart. Det gjør ham vanskelig. Totalpakken gjør ham spesiell, mener tyskeren.

Søndagens oppgjør vises på Viaplay. Avspark er klokken 17.30.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38285594336189
2Arsenal38266688434584
3Manchester United38236958431575
4Newcastle United381914568333571
5Liverpool381910975472867
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League Qualification
  • Nedrykk