Fotball

Tilbake på trening etter fire uker på sidelinja

Hans Norbye (28) har et sterkt ønske om å nå kampen på søndag, men trenerteamet er høyst usikker på om han rekker det.

TILBAKE: Hans Norbye var svært fornøyd med å igjen delta på trening etter å ha vært ute med strekkskade i fire uker.
  • Robin Andersen

Høyrebacken fra Karasjok var tirsdag tilbake på den første treninga etter ferien, etter å ha vært ute med strekk i venstreleggen i fire uker.

— Det var veldig fint å komme tilbake på trening. Jeg ser at hele gjengen har overskudd, inkludert meg selv, sier en fornøyd Hans Norbye til iTromsø.

Les også

Forandringen: Andersen har gått fra servitør til målscorer

Ønsker ikke å forhaste seg

Fysioterapeut i Klinikk24, Einar Hauglid, har fulgt skaden til høyrebacken tett og blant annet gitt han et program som Norbye har hatt i ferien.

— Vi sjekker han dag til dag, men det er for tidlig å si akkurat nå om han er spilleklar til søndag, sier Einar Hauglid.

Man har ikke lyst å sende Norbye ut på høyrebacken uten at han er helt frisk og rask.

— Vi vil heller være litt mer nøye enn å gå for fort fram. For gjør vi det sistnevnte så kan det hende skaden kommer tilbake igjen, og da er han ute i nye uker, og det er ikke noe vi ønsker, sier Hauglid.

Hovedpersonen selv er langt mer optimistisk med tanke på å rekke søndagens oppgjør mot Odd.

— Jeg skal prøve for fullt i morgen, så får vi se hvordan det går. I dag var det kontrollert og fint, men målet mitt er å bli klar til søndag, sier Norbye.

Deltok ikke på spilløkten

Høyrebacken var med på de første pasningsøvelsene i starten, men da lagene ble delt i to lag og skulle spille, så skjedde det uten at Norbye var på banen.

— Det hadde helt sikkert gått fint, men vi velger å ta det rolig til i morgen, sier Norbye.

Assistenttrener i TIL, Bård Flovik, ledet dagens trening på Alfheim.

— Han må fullføre hele treningsøkter, noe han ikke gjorde i dag. Vi får se i morgen hvordan han reagerer på en hel treningsøkt sammen med laget, sier Flovik, som var fornøyd med første økt etter ferien.

— Etter en velfortjent ferie på åtte dager, så var godt å komme i gang igjen. Vi ser at gutta har overskudd, konkurransetrykk og at det allerede er diskusjoner om dommeravgjørelser på dagens trening, så det lover bra,

- Vi kjenner Odd godt

På søndag spiller TIL bortekamp mot Odd, en arena "Gutan" ikke akkurat har hentet mange poeng de siste årene.

SKADEPLAGET: Thomas Drage sliter med sitt høyre kne, og får her behandling av fysioterapeut Einar Hauglid.

— Jeg kan ikke historikken så veldig godt, men jeg husker sist gang vi spilte mot Odd her på Alfheim, og da synes jeg vi hadde bra tak på dem. Vi kjenner Odd veldig godt, og vi er klar over at de er et bra hjemmelag med en innarbeidet spillestil, men vi har noen ideer på hvordan vi skal spille mot dem, sier Flovik.Thomas Drage har slitt en stund med skade i kneet, men måtte etter treninga ta fram isposen og legge det på høyrekneet.

— Det er slimposer i kneet som er slitne, men det er litt merkelig at de fortsatt skal være det etter ferien. Vi skal ta en grundigere sjekk på det i morgen for å finne ut nøyaktig hva som er galt, sier Drage.

Les også

  1. Leiesoldaten er best på TIL-børsen

  2. Tromsø-back ute i en måned

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde9612179819
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Tromsø IL