Fotball

Stabæk-Bradley tror han får beholde profilene

Holder koken i tetstriden etter ett poeng mot Aalesund.

Bob Bradley tar ikke av, selv om Stabæk ser ut som Rosenborgs tøffeste gullkonkurrent for tiden.
  • Sindre Trygsland

Aalesund-Stabæk 1–1

Lørdag spilte topplagene Molde og Vålerenga uavgjort på Aker stadion. Dermed taper de to storklubbene terreng i gullkampen, og det var derfor knyttet stor spenning til andreplasserte Stabæk og lagets møte med Aalesund.

Her setter Cole Grossman inn scoringen som sikret Stabæk-poeng i Aalesund.

Med ett poeng ligger laget to poeng bak teten før Rosenborg møter Sarpsborg 08. Avstanden ned til Vålerenga på tredjeplass er på tre poeng.Nå venter et svært overkommelig kampprogram for bæringene.

Med Strømsgodset, Start, Sarpsborg og Haugesund på motsatt banehalvdel de neste fire serierundene, seiler Bob Bradleys menn opp som én av Rosenborgs utvilsomt hardeste konkurrenter om gullet – selv om Bob Bradley ikke vil innrømme det.

Les også

Aalesund-treneren inspireres av motstanderen

Beholder stjernene

Neste runde møtes nettopp Rosenborg og Molde på Lerkendal.

— Målet er fortsatt å bli et godt lag. Først helt på slutten, i de avsluttende ukene kan vi se hvordan vi ligger an. Men nå er det viktig ikke å bli overivrige. Det er fortsatt tidlig i sesongen, sa Bradley til C More før kampen.

I fjor sommer mistet han midtbanegeneral Enock Adu og stjerneskuddet Morten Thorsby. Før årets sesong mistet amerikaneren flere viktige brikker, som toppscorerne Franck Boli og Fredrik Brustad, samt veteran Jon Inge Høiland.

Denne sommeren slipper «Byggmester Bob» å gjøre store endringer. Det vil si at spillere som Adama Diomande, Ernest Asante og Mande Sayouba trolig blir å se på Nadderud også i høst.

— Denne sommeren blir vi ikke nødt til å bygge laget på nytt. Det kommer til å bli stort sett det samme, sa Bradley.

Én attraksjon ser derimot ut til å forsvinne fra Nadderud. Yassine El Ghanassy var ikke med mot Aalesund. Kantspilleren har til tider vært strålende for et formsterkt Stabæk, men har slitt med skade den siste tiden. Nå ser det ut til at Bob Bradley må klare seg uten driblefanten.

— Det er ingen hemmelighet at det er noen diskusjoner med klubber om Yassine. Det er én grunn til at han ikke er med. Forsvinner han blir det viktig å få inn en ny offensiv forsterkning, sa Stabæk-treneren.

Les også

VM-legende hyller Stabæks suksesstrener: - Var som en far

Magi i siste kamp

En annen spiller som forlater norsk fotball er Michael Barrantes. Aalesund-spilleren tok avskjed med hjemmepublikumet med en vakker målgivende pasning da Mustafa Abdellaoue sendte vertene i føringen etter seks minutter.

Men Bradleys spillere løftet seg stort etter en svak start. Etter 22 minutter fikk Stabæk en enorm mulighet til å utligne, men Ernest Asante bommet alene med keeper. Heller ikke Birger Meling, Luc Kassi eller Adama Diomande klarte å omsette gode muligheter.

Først på overtid klarte bortelaget å skaffe balanse i regnskapet. Et vakkert gjennomspill fra Ernest Asante fant Cole Grossman i Aalesund-boksen. Amerikaneren avsluttet vakkert i det lengste hjørnet og dermed var det likt til pause.

Også i den andre omgangen var det vertene som gikk friskest til verks i åpningsminuttene. Gjestene kom seg likevel gjennom Aalesund-presset, og som før pause begynte de å produsere sjanser.

Nærmest var Adama Diomande da han traff stolpen etter en times spill. Den ferske landslagsspilleren klarte ikke avgjøre, og det gjorde heller ingen andre. Fem minutter før slutt følte hjemmelaget seg snytt da Leke

James ble avblåst da han hadde en gedigen mulighet. Dermed endte det med poengdeling.

— Sånn kampen blir skal vi være fornøyde. Stabæk er klart best, oppsummerte Aalesund-keeper Steen Grytebust.

Les også

  1. Stabæk-Bradley etter 3-3 mot Molde: - Skuffende

  2. Stabæks spisskomet tror på startplass i Norges EM-kvalik

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Aalesunds FK
  3. Stabæk Fotball