Fotball

MFK kåret til Norges beste klubb

Ble tildelt vandrepokal etter triumfen til MFKs J19-lag i Norway Cup.

Jørund Svensli.
  • Magnus P. Harnes

Hvert år deles det ut en pokal til den beste norske klubben i Norway Cup. I tillegg deles det ut en vandrepokal hvert tredje år: Rolf Hofmos minnepokal.

pokal.jpg

Forrige gang, i 2012, gikk pokalen til Lyn. Blant annet takket være turneringsseieren til MFKs J19-lag gikk årets pokal, som beholdes fram til 2017, til MFK.— Det er først og fremst veldig gledelig, og overraskende, sier sportslig leder i MFKs breddeavdeling, Jørund Svensli.

— Vi har hatt tradisjon for å sende ned mange lag, men spesielt for i år er at vi også presterer jevnt over på høyt nivå og plukker poeng.

Ønsker bredde

Mange lag ser til MFK som et eksempel på hvordan en eliteklubb skal drives. Nå mener Svensli at flere også bør se til MFK som et skoleeksempel for andre toppklubber på hvordan breddeidretten kan utvikles.

— Vi ønsker stor bredde, kombinert med god utvikling for alle.

— Jeg liker å kalle det for totalansvaret, vi har et ansvar både på elite- og breddenivå, for store og små, for gutter og jenter, sier Svensli, som mener at også støtteapparat, trenere og foreldre bidrar til å få klubben til å fremstå positiv.

Minnes idrettslederen Hofmo

Rolf Hofmo var ifølge snl.no en av de mest markante idrettslederne i Norge fra 1930-årene og fram til sin død i 1966. Blant annet stiftet han Arbeidernes idrettsopposisjon, og ble en av de ivrigste pådriverne for samlingen av norsk idrett i en organisasjon, som skjedde i 1940. Under krigen satt han i konsentrasjonsleiren Sachsenhausen. Etter krigen fortsatte han sitt arbeide for et samlet idrettsnorge, med spesielt engasjement for ungdomsidretten.

Les mer om

  1. Norway Cup
  2. Molde FK